Poboljšani Alpine želi prve bodove u Imoli

Automoto 13. tra. 202111:55 > 13:28
Podijeli:
HOCH ZWEI

Marcin Budkowski potvrdio je da će Alpine u Imolu donijeti prva ovogodišnja poboljšanja u nastojanju da poprave svoju brzinu nakon loše prve utrke sezone, a dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso cilja na prve bodove u svom F1 povratku.

Alpine je ostao bez bodova u Bahrainu iako se Alonso plasirao u Q3, ali je u utrci morao odustati zbog problema s kočnicama dok je Ocon završio tek 13. s krugom zaostatka nakon sudara s Vettelom u Aston Martinu, donosi MAXF1.net.

Momčad je svjesna da njihov A521 ima lošije performanse u vrućim uvjetima kakvi su bili u Bahrainu pa bi im puno hladniji uvjeti u Italiji trebali odgovarati, a njihovu brzinu trebale bi popraviti i prve ovogodišnje nadogradnje.

“Bit će zanimljivo vidjeti kakav će naš bolid biti na drugoj stazi jer smo na Bahrainu testirali i odradili prvu utrku”, rekao je Budkowski.

“Imamo paket aerodinamičkih poboljšanja za ovu utrku, a ujedno ćemo testirati neke nove stvari tijekom treninga u petak koje će dodatno definirati poboljšanja za idućih nekoliko utrka.”

“Imola je brza staza na kojoj je snaga motora jako važna kao i brze promjene smjera tako da vozači trebaju samopouzdanje u bolid kako bi napadali brze i tekuće kombinacije zavoja.”

Alonso je slavio na VN San Marina 2005. u Imoli kada je u napetoj utrci zadržao Michaela Schumachera, a u svojoj posljednjoj utrci na toj stazi 2006. dvojac je završio na obrnutim pozicijama.

“Volim Imolu kao stazu i sretan sam što se vratila prošle godine, bila je to zanimljiva utrka i mislim da su promjene u odnosu na vrijeme kad sam se ja posljednji puta utrkivao [2006.] poboljšale utrkivanje”, rekao je Alonso.

“Drukčije je biti ovako rano u Europi jer obično tu stignemo nešto kasnije u godini kad je na tom kontinentu ljeto. Imam dobre uspomene, posebno 2005. kad smo pobijedili i kasnije osvojili prvenstvo te godine.”

“Mislim da se moramo boriti za svoje prve bodove ove sezone”, jasan je bio Alonso oko svojih ciljeva u Imoli.

“Nadamo se da smo u Bahrainu iskoristili svu lošu sreću! I dalje puno učimo o bolidu i očekujem da će postavke i vremenske prilike biti drukčije nego u Bahrainu. Trebalo bi biti prilično blizu i nekoliko desetinki mogle bi odlučiti o puno pozicija.”