Perez: Čudo je da sam uopće startao

Automoto 28. ožu. 202122:55 > 23:02
Podijeli:
Izvor: James Gasperotti/ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Sergio Perez kaže da je čudo da je uopće uspio pokrenuti bolid koji je stao prilikom kruga za zagrijavanje i sretan je što je nakon starta iz boksa uspio završiti peti i osvojiti važne bodove u prvoj utrci za Red Bull.

Perez nije imao dobre kvalifikacije u subotu budući da na medium gumama nije uspio postaviti dovoljno dobro vrijeme za prolaz u Q3, a za vrijeme kruga za zagrijavanje njegov je Red Bull RB16B stao na stazi, donosi MAXF1.net.

Meksikanac kaže da je već bio spreman izaći iz bolida, ali da ga je nekako ipak uspio pokrenuti i startati utrku iz boksa.

“S obzirom da se moja današnja utrka skoro nije ni dogodila, mislim da možemo biti oduševljeni”, rekao je Perez.

“Možemo izvući pozitivne stvari jer je brzina bila stvarno dobra i potencijal je tu.”

“U krugu zagrijavanja, bolid se odjednom ugasio i bio sam tako blizu da iskočim van, ali ostao sam i nekako je bolid ponovno krenuo, što je bilo zaista čudo.”

“To je značilo da sam morao startati iz boksa, što nije bilo idealno, ali uspjeli smo se oporaviti i bio sam sretan što sam završio utrku i skupio važne kilometre.”

“To je bilo jako važno. Naravno da je šteta što Max nije uspio pobijediti, ali siguran sam da će pobjeda doći, doći ćemo do toga.”

“Imamo puno podataka za analizirati kako bismo pokušali sve razumjeti i pobrinuti se da se vratimo jači na idućoj utrci u Imoli.”