Suzuki najavio odlazak, napokon se oglasila Dorna!

Automoto 3. svi. 202214:12 > 14:13
Podijeli:
Jose Breton via Guliver Images

U ponedjeljak su se pojavile informacije da će Suzuki po završetku ove sezone napustiti Moto GP prvenstvo, a danas se tim povodom oglasila i Dorna.

Suzuki se nakon sedam godina odlučio povući opet iz Moto GP prvenstva, da bi se danas oglasila Dorna koja ističe da je jednostrana odluka o napuštanju neprihvatljiva.

“U svijetlu glasina o Suzukijevom odlasku iz Moto GP prvenstva krajem 2022. godine, Dorna je službeno kontaktirala s tvornicom kako bi podsjetila Suzuki na uvjete ugovora između te kuće i Moto GP-a. Ugovor ne dozvoljava Suzukiju da jednostrano objavi raskid saradnje. Ipak, u slučaju da Suzuki napusti prvenstvo nakon međusobnog sporazuma, Dorna će odlučiti koji je idealan broj vozača i momčadi u Mogo GP klasi od sezone 2023. Dorna nastavlja biti predmet interesa mnogih prestižnih momčadi u svijetu motociklizma – kako tvorničkih, tako nezavisnih, koji su jako zainteresirani za mjesto na gridu. Zanimanje ovih momčadi samo je pojačano u posljednja 24 sata”, stoji u priopćenju Dorne.

Povlačenje Suzukija iz najjače kategorije stiže nakon sedam godina od povratka u nju, a dvije nakon osvojenog naslova s Joanom Mirom.

Šokantna odluka sada dovodi u pitanje budućnosti Mira i Rinsa. Pojedini mediji prenose da će mlađi od dvojice Španaca izvjesno otići u Repsol Hondu, gdje će biti momčadi kolega Marcu Marquezu, umjesto Pola Espargara. Za Rinsa se trenutno ne zna gdje bi mogao završiti, jer je prethodno potvrdio da radi na tome da dobije novi ugovor s japanskom momčadi, dok je Mir još prije početka sezone izjavio da želi ostati. Obojici je, inače, ugovor sa Suzukijem istjecao na kraju godine.

Komentari

Vaš komentar