Zadnji krug za pamćenje: Ludnica i novi svjetski prvak!

Moto GP 22. stu. 202013:46 > 13:51
Podijeli:
(Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Španjolski 23-godišnji motociklist Albert Arenas (KTM) novi je svjetski prvak u razredu Moto3, iako je osvojio tek 12. mjesto na Velikoj nagradi Portugala, posljednjoj utrci ove sezone voženoj u nedjelju na stazi u Portimau, gdje je do druge pobjede u karijeri stigao Španjolac Raul Fernandez (KTM).

Arenas je na posljednjoj utrci osvojio četiri boda i upravo za toliko je nadmašio Talijana Tonyja Arbolina (Honda) i Japanca Aija Oguru (Honda) koji su završili kao drugi i treći u ukupnom redoslijedu nakon 15 održanih natjecanja u 2020.

Arenasu je to prvi naslov svjetskog prvaka, a ovo mu je bila posljednja sezona u razredu Moto3, jer će od sljedeće godine preseliti u Moto2.

Arenas je u Portugal došao sa 170 bodova, osam više od Ogure i 11 više od Arbolina. Talijan je u Portugalu završio na petom mjestu, a za naslov svjetskog prvaka mu je trebalo najmanje treće mjesto, s obzirom na to da je Arenas na kraju bio 12. Ogura je osvojio 8. mjesto, a svjetskim prvakom bi postao da je utrku u Portugalu završio kao četvrti.

Pobjednik Raul Fernandez je sezonu završio na četvrtom mjestu ukupnog redoslijeda sa 159 bodova. Uz Fernandeza su utrku za Veliku nagradu Portugala na pobjedničkom postolju završili Talijan Dennis Foggia (Honda) i Španjolac Jeremy Alcoba (Honda).