Ricciardo u čudu što je u utrci sporiji

Automoto 23. srp. 202118:39
Podijeli:
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Daniel Ricciardo zadovoljan je svojim vikendom na Silverstoneu u kojem je ostvario najbolji rezultat sezone i bio izuzetno blizu momčadskom kolegi Landu Norrisu u kvalifikacijama, ali kaže da je iznenađen da je u utrci imao veći zaostatak.

Ricciardo je imao odlične kvalifikacije na Silverstoneu u kojima je u prva dva dijela bio brži od momčadskoga kolege, a u ključnom trećem dijelu kvalifikacija Norris je bio brži za 0.002 s, piše MAXF1.net.

Norrisu je ovo peta uzastopna pobjeda nad Ricciardom u kvalifikacijama koji je nakon prvih pet utrka vodio 3:2, a trenutno je omjer 7:3 u korist Norrisa.

Ali u utrkama je razlika značajno veća s omjerom 9:1 u korist Norrisa koji je od Ricciarda izgubio samo u Španjolskoj i koji ima više od dvostruko veći broj bodova (113:50).

“Na papiru sam definitivno sretan s prvim plasmanom među prvih pet ove sezone,” rekao je Ricciardo nakon Silverstonea.

“A kako je Lando osvojio još jedan plasman među prvih pet to je dobar rezultat za momčad jer je Ferrari također imao jako dobar vikend.”

“Mislim da i dalje imam još brzine u sebi. Čudno je jer biste pomislili da će mi više nedostajati u jednom brzom krugu jer u njemu zaista pritišćete bolid do granice, a u utrci se sve malo smiri pa bih očekivao više.”

“Ali ovoga vikenda vidjeli smo suprotno. U utrci, kad je bolid teži i počinje se nešto više micati, tu još moram napredovati. Mislim da je riječ o osjećaju i mogućnosti pritiskanja bolida na samoj granici, to još nisam u stanju konstantno raditi.”

Ricciardo je više od pola utrke uspješno zadržavao Sainza u Ferrariju kojega je ove sezone zamijenio u McLarenu iako je Španjolac imao značajno brži bolid i osam krugova novije gume.

“Misilm da me Carlos, koji me pritiskao većinu utrke, prisilio na nekoliko pogrešaka u nekim zavojima i to mi je omogućilo da još malo bolje istražim gdje je granica,” rekao je Ricciardo.

“To je definitivno ohrabrujuće. Znam da je Carlos u čistom zraku definitivno bio brži, ali završiti među prvih pet dok sam još ovakav – to je ohrabrujuće.”

Iduća utrka vozi se na mađarskom Hungaroringu na koji će McLaren donijeti nekoliko poboljšanja za svoj MCL35M, a Ricciardo je na toj stazi 2014. ostvario svoju drugu pobjedu u karijeri za upravljačem Red Bulla RB10.