Leclerc: Mislim da je to trkaći incident

Automoto 19. srp. 202120:42 > 20:44
Podijeli:
DPPI PANORAMIC

Charles Leclerc vjeruje da je sudar između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena u prvom krugu VN Velike Britanije bio trkaći incident u kojem su oba vozača mogla učiniti više da izbjegnu sudar.

Leclerc je blisko pratio Hamiltona i Verstappena koji su se borili u prvih sedam zavoja prvoga kruga, a nakon kontakta koji je Verstappena izbacio iz utrke Leclerc je preuzeo vodstvo koje je držao 49 od ukupno 52 kruga, piše MAXF1.net.

Unatoč kazni od deset sekundi Hamilton je uspio nadoknaditi zaostatak za Leclercom, uz pomoć momčadskoga kolege Bottasa koji mu se maknuo uoči zavoja Stowe, i ostvario osmu pobjedu na VN Velike Britanije.

“Jako je teško suditi iz bolida jer smo jako nisko,” rekao je Leclerc.

“Tako da je teško vidjeti. Sve se dogodilo jako brzo. Mogao sam vidjeti da se tu puno toga događalo ispred mene.”

“I da, mislim da je to trkaći incident.”

“Prilično je teško okriviti jednoga od vozača. Očito je da je bilo mjesta s unutarnje strane. Možda Lewis nije bio u potpunosti u vrhu zavoja, ali istina je i da je Max bio prilično agresivan s vanjske strane.”

“Takve stvari se događaju. Ono što je najvažnije je da je Max dobro.”

Leclerc je zadovoljan Ferrarijevom brzinom u utrci u kojoj su imali priliku ostvariti prvu pobjedu od VN Singapura 2019. kada je Vettel slavio ispred Leclerca, ali kaže da nije mogao ništa učiniti da zadrži Hamiltona koji ga je prestigao u istom zavoju u kojem se sudario s Verstappenom.

“I dalje sam vjerovao da mogu osvojiti ovu utrku, tako bi i trebalo biti,” rekao je Leclerc.

“Da sam prije toga mislio da ću biti drugi bilo bi još gore. Vjerovao sam u pobjedu do posljednjega trenutka.”

“Inženjer mi je govorio o Lewisovoj brzini na hard gumama i pomislio sam ‘to je brzo’. Pritiskao sam 200%, ali nije bilo dovoljon dobro da zadržim prvo mjesto u posljednjim krugovima.”

Leclercu je ovo bilo prvo pobjedničko postolje od prošlogodišnje VN Velike Britanije kada je završio drugi.