Tucak za EP u Splitu ostao bez važnog igrača

Vaterpolo 24. srp 202218:43 > 18:45
Podijeli:
Wang Jingqiang via Guliver Images

Loša vijest iz tabora hrvatske seniorske reprezentacije koja se trenutačno priprema u Kranju, u Sloveniji gdje provode bazični dio treninga. Naime, Ante Vukičević, standardni član Barakuda posljednjih pet godina, iz zdravstvenih razloga neće biti u mogućnosti nastupiti na Europskom prvenstvu u Splitu (27. kolovoza – 10. rujna)...

Vijest je za Hrvatski vaterpolski savez potvrdio izbornik Ivica Tucak.

“Nažalost, vijesti nisu dobre što se tiče Ante i reprezentacije. Liječnik u Francuskoj je preporučio Anti mirovanje sljedeća 2-3 tjedna, pa potom dodatne pretrage. Naša se liječnička služba na čelu s dr. Pivalicom također dakako posvetila Anti Vukičeviću, te i dalje stoji naša želja da dodatne sve pretrage obavi i u Hrvatskoj. No neovisno o tomu, ono što jest sigurno da je nažalost Ante otpao za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu.”

Velik je to udarac za ambicije hrvatske reprezentacije, priznaje izbornik.

Riječ je o igraču koji je sastavni, neizostavan dio ove reprezentacije od 2017. Nakon svih prijašnjih odlazaka starijih, iskusnih igrača nakon Olimpijskih igara u Tokiju, ovo je doista udarac koji nam dodatno komplicira stanje.”

Podsjetimo, Anti Vukičeviću je tijekom odmora nakon Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, pozlilo za boravka u Marseilleu. Bio je nakratko izgubio svijest, što je bio signal za nužnost detaljnih liječničkih pretraga.

Što se tiče priprema reprezentativaca u Kranju, one se nastavljaju normalno i sukladno onom kako je to zacrtao stručni stožer, ističu iz HVS-a.

Ujedno, momčad je dodatno kompletirana dolaskom vratara Marka Bijača koji je od izbornika dobio samo koji dan odmora više nakon Svjetskog prvenstva.