‘Najteža odluka, ali dobro je da nemam hipertenziju’

Vaterpolo 28. srp 202219:27 > 19:27
Podijeli:
AP Photo/Mark Humphrey via Guliver Images

Nakon što je zbog zdravstvenih teškoća bio prisiljen ispasti iz konkurencije za nastup na nadolazećem Europskom prvenstvu u Splitu, hrvatski vaterpolski reprezentativac Ante Vukičević progovorio je o tome kako se osjeća...

Podsjetimo, Vukičeviću je pozlilo za vrijeme boravka u Marseilleu, gdje igra i živi. Čak je bio nakratko izgubio svijest, da bi mu nakon pregleda liječnik u Francuskoj preporučio mirovanje sljedeća 2-3 tjedna, kako je izvijestio izbornik Ivica Tucak.

U razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza, Vukičević je iznio sve detalje svoje priče.

“Bio sam kod kardiologa tu u Marseilleu i rekao mi je da nemam hipertenziju, što je dobro. Dakle, ne trebam uzimati tablete, ali mi je i dalje tlak povišen”, rekao je Vukičević u uvodu.

“Liječnik mi je rekao da ne zna točan razlog, može biti niz svega, od premorenosti tijela, virusne infekcije, svašta. Vjeruje da bi to čak s vremenom moglo samo od sebe i nestati, ali budući da sam profesionalni sportaš i stalno u izlaganju maksimalnom tjelesnom naporu, nije sklon tomu da odmah nastavim dalje kao da se ništa nije dogodilo. Jer ako imam povišeni tlak, sigurno nešto nije baš dobro. Nije ništa dramatično, ali valja provjeriti. Preporučio mi je da uzmem dva tjedna odmora, pa da onda vidimo kakvo mi je stanje s tijelom.”

Ante Vukičević će uskoro doći u Hrvatsku, u Zagreb, te u dogovoru s dr. Dinkom Pivalicom, liječnikom hrvatske reprezentacije dogovoriti daljnje pretrage.

“Sad mi je primarno riješiti taj problem. Jasno, čuo sam se s izbornikom koji je bio iznimno korektan, super reagirao i rekao da je zdravlje prioritet bez obzira što je to za njega veliki hendikep za Europsko prvenstvo.”

Odluka o preskakanju EP-a u Splitu bila je iznimno teška, ističe Vukičević.

“Moram priznati da sam se ‘lomio’ dugo, baš dosta. Zadnja dva tjedna ili koliko je prošlo i baš mi je bilo teško. I sam dan-danas nisam 100 posto siguran što bi, ali i izbornikov stav mi je puno pomogao. Da prihvatim da je ovakva odluka u ovom trenutku možda najbolja za mene. Najteže mi je što se ne radi o bilo kojem Europskom prvenstvu, već o natjecanju kod nas, doma, u Splitu. Toga mi je žao. Teško je odlučiti takve stvari.”