Ždrijeb skupina Davis Cupa odgođen za mjesec dana

Davis Cup 31. ožu. 202220:15 > 20:16
Podijeli:
REUTERS/Massimo Pinca via Guliver

Ždrijeb skupina ovogodišnjeg izdanja finalnog turnira Davis Cupa, koji je prvotno najavljen za 31. ožujka, bit će održan 26. travnja u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

LONDON, 31. ožujka 2022. (Hina) – Ždrijeb skupina ovogodišnjeg izdanja finalnog turnira Davis Cupa, koji je prvotno najavljen za 31. ožujka, bit će održan 26. travnja u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Nakon što su prošlogodišnji pobjednici Rusi izbačeni iz natjecanja zbog agresije na Ukrajinu, za prvog nositelja je postavljena reprezentacija Hrvatske koja je bila finalist 2021., a uz naše tenisače u prvu jakosnu skupinu uvršteni su Španjolska, Francuska i SAD. U drugoj su Njemačka, Kanada, Italija i Velika Britanija, u trećoj Kazahstan, Belgija, Srbija i Argentina, a u četvrtom Švedska, Australija, Nizozemska i Južna Koreja.

U četvrtak je u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu održan ždrijeb za Prvu i Drugu svjetsku skupinu, a spomenuti mečevi su na rasporedu u terminu od 16. do 18. rujna.

Pobjednici mečeva iz Prve svjetske skupine plasirat će se u kvalifikacije za finalni turnir Davis Cupa 2023.

Prva svjetska skupina: Austrija – Pakistan, Kolumbija – Turska, Izrael – Češka, Uzbekistan – Japan, Ekvador – Švicarska, Peru – Čile, Portugal – Brazil, Norveška – Indija, Ukrajina – Mađarska, Slovačka – Rumunjska, Finska – Novi Zeland, Bosna i Hercegovina – Meksiko.

Druga svjetska skupina: Urugvaj – Kina, Libanon – Monako, Litva – Egipat, Tajland – Bolivija, Tajvan – Hong Kong, Slovenija – Estonija, Tunis – Grčka, Salvador – Danska, Poljska – Indonezija, Bugarska – JAR, Barbados – Irska, Latvija – Dominikanska Republika.

Komentari

Vaš komentar