I Mrdeža u glavnom ždrijebu Portoroža

Tenis 13. ruj. 202113:34 > 13:35
Podijeli:
GEPA pictures Mario Buehner

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža (WTA-236) plasirala se u glavni ždrijeb WTA turnira u slovenskom Portorožu nakon što je u ponedjeljak u zadnjem kolu kvalifikacija svladala Amerikanku Eminu Bektas (WTA-318) s 4:6, 6:4, 6:0.

Iako je Mrdeža izgubila svoj prvi servis u meču, to je nije uzdrmalo, pa je u prvih pet gemova čak tri puta dolazila do breka, a time i vodstva 4:1. No, onda se je situacija na terenu promijenila i Amerikanka je sa tri uzastopna breaka došla do prvog seta.

S dobrom igrom iz druge polovice prvog seta Bektas je nastavila i u drugom, te je sa dva breaka došla do vodstva 4:0. No, Mrdeža se nije predala, već je četiri puta uzastopce oduzimala servis protivnici i osvojila je drugi set sa 6:4. Nakon toga Mrdeža je ‘prohujala’ kroz treći set sa 6:0 za svega 27 minuta.

Prva nositeljica turnira u Portorožu je Hrvatica Petra Martić, koja u utorak u prvom kolu ide na Slovenku Kaju Juvan. Na turniru sudjeluju još Donna Vekić, koja je osma nositeljica, te Ana Konjuh, a upravo će se one sučeliti u prvom kolu već u ponedjeljak uz prijenos na SK 2.