Konačna odluka o održavanju US Opena sredinom srpnja

Tenis ostalo 1. svi 202022:47 > 22:47
Podijeli:
Mike Stobe/Getty images

Organizatori US Opena priopćili su da razmatraju različite opcije u vezi održavanja turnira, ali da je malo vjerojatno da će se posljednji Grand Slam u sezoni igrati izvan New Yorka.

Zbog pandemije koronavirusa teniska sezona je suspendirana. Zbog trenutne situacije Roland Garros je pomjeren za 20. rujan, dok je Wimbledon otkazan.

Svakodnevno se nagađa kakva će biti sudbina US Opena, koji bi se trebalo u održati u New Yorku od 31. kolovoza do 13. rujna. 

“Naš cilj je da se US Open održi u New Yorku u zakazanom periodu. Nastavljamo sa pripremama za mečeve na terenima Billie Jeann King, uz prisutnost publike. Ipak, shvaćamo da je sve neizvjesno i da se situacija konstantno mijenja zbog pandemije virusa COVID-19. Zbog toga razmatramo i druge opcije, čak i mogućnost da se mečevi igraju bez navijača.

Razumijemo da postoje špekulacije u vezi održavanja US Opena. Iako razmatramo mnoge mogućnosti, trenutno ne postoje šanse da se turnir igra u drugom mjestu ili u drugo vrijeme.

Naša konačna odluka bit će odraz naše brige za zdravlje i sigurnost svih uključenih. U kontaktu smo sa nadležnim organima vlasti i svakog tjedna se sastajemo sa zdravstvenim ustanovama.

Planiramo da krajnju odluku donesemo za šest ili osam tjedana”, navodi se u priopćenju Teniske organizacije SAD-a.

Teniska sezona bi se trebal nastaviti 13. srpnja.