‘Radije bih osvojio GS turnir, nego bio prvi na svijetu’

Tenis 3. tra. 202112:38 > 12:39
Podijeli:
Izvor: Clive Brunskill/Getty Images

Hrvatski tenisač Borna Ćorić u velikom intervjuu za Sportskeeda dotaknuo se mnogih stvari iz teniskog svijeta.

Prvi hrvatski reket nije igrao još od Rotterdama, a odustao je i od nastupa u Dohi i Miamiju zbog ozljede, pa je u međuvremenu dao intervju za portal Sportskeeda.

“Šteta što sam ozlijeđen jer sam igrao zaista dobro u Rotterdamu, ali ozljede su moguće u tenisu. Nije ništa strašno, moram se odmoriti nekoliko tjedana i siguran sam da žu biti spreman za početak zemljaške sezone” – rekao je Borna pa objasnio kako je sve počelo s tenisom.

“Počeo sam igrati sa četiri i pol godine jer su igrali i moj otac i šestogodišnja sestra, vodili su me na treninge pa sam se zainteresirao. Idoli su mi svakako bili Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić. Impresioniralo me gledati kako hrvatska Davis Cup reprezentacija osvaja naslov 2005., to je bio ogroman trenutak za mene kao mladog tenisača i inspiriralo me. Od tada sam se nadao da ću jednog dana biti dio te momčadi” – dodao je.

Pitali su ga koji bi turnir želio osvojiti više nego boli koji na svijetu.

“Zaista bih volio osvojiti Umag jer je to turnir u mojoj domovini. Od velikih turnira izabrao bih Wimbledon ili Roland Garros. Radije bih osvojio Grand Slam turnir nego bio prvi na svijetu” – zaključio je.