Davis Cup: Tko se dosad plasirao na završnicu?

Davis Cup 17. ruj 202211:50 > 11:51
Podijeli:
Mathias Schulz via Guliver Images

Još su dva dana ostala u grupnoj fazi Davis Cup Finalsa koja se odvija u četiri države diljem Europe, a pet reprezentacija već je izborilo završnicu u Malagi. Ostala su slobodna još samo tri mjesta...

Australija, Njemačka, Italija, Nizozemska i SAD prošli su na završnicu koja će se od 22. do 27. studenog ove godine održati u Malagi.

Krenimo od skupine A u Bologni. Italija je izborila plasman nakon pobjeda nad Hrvatskom i Argentinom, a ostaje samo pitanje tko će joj se pridružiti – Hrvatska, Švedska ili Argentina.

U skupini C u Hamburgu sve je jasno već sada. Prošli su Njemačka i Australija s po 2-0 nauštrb Belgije i Francuske koji su na 0-2. Samo treba još vidjeti tko će u međusobnom ogledu u nedjelju zauzeti prvu poziciju, što nije nevažno jer u nokaut-fazi u Malagi pobjednici skupina ne mogu igrati međusobno u četvrtfinalu.

Iz skupine D u Glasgowu dalje idu Nizozemska i SAD koji su pobijedili Kazahstan i Veliku Britaniju, a u skupini B u Valenciji još se ništa ne zna. Kanada ima 2-0 nakon slavlja nad domaćinom Španjolskom koja poput Srbije ima 1-1, dok je Koreja na 0-2. U subotu igraju Srbija – Kanada, a u nedjelju Španjolska – Koreja.

Komentari

Vaš komentar