Murray zbog bojazni od COVID-a otkazao Delray Beach

ATP 31. pro. 202016:13
Podijeli:
Izvor: Lintao Zhang/Getty Images

Britanski tenisač Andy Murray odustao je od nastupa na turniru američkom Delray Beachu, kojim je za tjedan dana za njega trebala započeti nova sezona, a kao razlog za odustajanje naveo je bojazan od moguće zaraze koronavirusom. 

Organizatori turnira su bivšem svjetskom broju 1, a danas 122. tenisaču na ATP ljestvici, dodijelili pozivnicu za glavni turnir. Međutim, Murray je u strahu da bi ga moguća zaraza koronavirusom i bolest Covid-19 mogli onemogućiti u nastupu na prvog Grand Slam turniru sezone, Australian Openu u Melbourneu, za koji je Britanac također dobio pozivnicu, a na rasporedu je od 8. do 21. veljače.

“Nakon mnogih konzultacija s mojom ekipom, odlučio sam da neću putovati u Delray Beach”, izjavio je u četvrtak 33-godišnji Murray.

“S obzirom na porast broja oboljelih od Covida-19 te da je u pitanju prekooceanski let, želim umanjiti rizik uoči Australian Opena”, pojasnio je Murray koji je propustio veći dio prošle sezone u kojoj je odigrao svega sedam mečeva.

Murray će, kao i ostali sudionici Australian Opena, u Melbourne morati stići do 15. siječnja, kako bi proveo dva tjedna u obveznoj izolaciji, što je uvjet za nastup na prvom Grand Slam turniru u novoj sezoni. Britanac će imati priliku zaigrati na jednom od dva pripremna turnira kojima će u tjednu uoči Australian Opena domaćin također biti Melbourne.

Komentari

Vaš komentar