Roger: Rafa mi je bio veći izazov prije 10 godina…

ATP 19. lip. 20187:53 > 2:39
Podijeli:
Izvor: Lintao Zhang/Getty Images

Poslije naslova u Stuttgartu, Roger Federer mora osvojiti titulu i u Halleu ukoliko želi ostati prvi tenisač svijeta, ali to mu ne predstavlja problem.

“Uvijek sam uzbuđen kada je preda mnom izazov. Svakako branim titulu, to bi mi svakako bio cilj i možda mi to skrene misli sa borbe za broj jedan. Nadam se dugom tjednu“, rekao je Švicarac, koji će juriti svoju desetu titulu u Halleu, a 99. u karijeri.

U Stuttgartu je u polufinalu u tri seta pobijedio Nicka Kyrgiosa, a zatim u finalu Miloša Raonića u dva seta.

“Ne osjećam se umorno, sasvim mi je u redu da igram u utorak, a uvjeti u Halleu su skoro savršeni – očekujem više dugih razmjena nego u Stuttgartu. Uvijek mi je zadovoljstvo igrati ovdje“.

Federer i Nadal, isto kao nekada u stara vremena, smjenjuju se na prvoj poziciji na ATP listi.

“Rafa mi je prije deset godina bio mnogo veći izazov, kada smo se mnogo češće i sastajali (ukupni skor 15-23). Pokušavao sam ga pobijediti, mjenjao sam i igru kako bih to učinio, konstantno smo se jurili. Sada rijeđe igramo jedan sa drugim, pogotovo u posljednje vrijeme kada ja preskačem zemlju, a on je bio često ozlijeđen. Te konstantne smjene na prvom mjestu nevjerojatne su za obojicu u fazama karijere u kojima smo“.

U Queensu se Andy Murray vraća na teren, igrat će sa Nickom Kyrgiosom u prvom kolu.

“Uzbuđen sam zbog njega i lijepo je što se vratio. Pokušat ću pogledati malo tog meča. Andy mora uživati u povratku, on je pobjednik“, zaključio je Federer.

Roger će se na startu turnira u Halleu sastati sa Aljažom Bedeneom.