Vujović: Teško da ću ja ikad sjesti na klupu Hrvatske

Rukomet 25. sij. 202112:35
Podijeli:
(Photo by Sascha Klahn/Bongarts/Getty Images)

Nakon što je Lino Červar dao ostavku nakon debakla protiv Argentine, postavlja se pitanje tko će biti novi izbornik Hrvatske.

Jedan od onih koji se spominju u kontekstu vođenja reprezentacije je i Veselin Vujović. Zvuči zanimljivo, a i sam Vujović je prokomentirao takvu priliku, piše Index.

”Svaki put kad neki izbornik na prostoru bivše Jugoslavije ode s klupe, mediji krenu špekulirati s mojim imenom. Naravno da mi je drago da me puno hrvatskih navijača želi na klupi, jasno je da mi to laska, ali mislim da od toga neće biti ništa. Teško da će Vuja ikad sjesti na klupu Hrvatske, ali ne zato što to Vuja ne bi želio, nego zato što su okolnosti takve. O tome koje su to okolnosti radije ne bih, ali samo ću reći da će teško ikad stranac biti izbornik Hrvatske” – rekao je Crnogorac pa nastavio o izbornicima koji bi mogli zamijeniti Červara:

“Teško mi je reći koga vidim kao svog favorita za nasljednika Line Červara. U Hrvatskoj imam puno prijatelja u rukometnim krugovima i ne bih volio da se itko naljuti misleći da nekoga favoriziram. Ipak, primijetio sam da se spominju i neka imena koja se dosad nisu ostvarila u trenerskom svijetu. Reprezentacija Hrvatske nije poligon za vježbu. Reprezentacija Hrvatske je Porsche, a zna se da se takav auto ne daje početniku u ruke jer bi lako mogao u prvoj krivini otići u zid. Hrvatska treba pravog, iskusnog znalca i vjerujem da će HRS dobro odlučiti” – zaključio je Vujović.