Marić: Optimist sam, mladi na treninzima izgaraju

Rukomet 10. sij. 202111:34 > 11:44
Podijeli:
HRS

Do Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu ostalo je još tri dana, a atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji je sjajna.

Marino Marić i Marin Šipić bit će veliki adut na poziciji pivota, ali i u obrani, a ovaj gorostasni dvojac najavio je svjetsku smotru.

“Imamo nacrte naše igre za Prvenstvo, moramo se još uigrati i trenirati ova dva dana. Mlađi igrači imaju iskustva koje skupljaju u klubovima, ali i u reprezentaciji. Optimist sam i mislim da nećemo imati velikih problema. Oni i na treninzima izgaraju, to je nešto predivno i drago mi je da dobiju priliku da igraju i da vidi cijela hrvatska javnost da se mi možemo osloniti na našu mladost. Znam i kad sam ja bio mlad koliko to znači mladom igraču. Stariji igrači nisu kamen spoticanja mlađima. Prvenstva su veliki motivi i za mene je to veliki užitak i velika motivacija. Nadamo se da će biti sve dobro i vidjet ćemo slijed događaja na Prvenstvu” – najavio je Marić. Slično razmišlja i Šipić.

“U prvoj utakmici protiv Španjolske vidjeli smo na čemu smo. Imali smo više treninga, isprobali smo neke nove stvari i mislim da nije veliki problem što smo imali samo jednu utakmicu u pripremama. Uvježbavamo napad i obranu, taktiku radimo, malo teretane i tako. Uvijek se može u svemu napredovati” – zaključio je.

Hrvatski rukometaši će se nastaviti pripremati u Zagrebu do 12. siječnja, kad će otputovati u Egipat koji je domaćin Svjetskog prvenstva.

U prvom dijelu natjecanja Hrvatska se nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom, a izabranici Line Červara će prvu utakmicu odigrati u petak, 15. siječnja, od 18 sati protiv Japana.