“12 igrača se otrovalo, vrištali su od bolova”

Rukomet 25. sij. 202112:53 > 13:05
Podijeli:
Getty Images

Slovenska reprezentacija nije uspjela izboriti četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Igrala im je samo pobjeda protiv Egipta, ali na kraju je završilo 25:25.

No, uoči utakmice Slovenija je imala velikih problema sa igračima, čak 12 igrača trebalo je pomoć zbog navodnog trovanja hranom. O svemu se oglasio i Slovenski rukometni savez, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekt. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta – zaista objektivno i preko noći – prije naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili.

Mogli bismo zapisati što nam se sve dogodilo – ne svojom krivicom – tijekom ionako kratkih priprema, ali ovaj dio bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo propustiti događaje uoči, noći i dana odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovu razinu natjecanja nedostojno loše organiziranog Svjetskog prvenstva.

Sve u svemu, samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema posljednje noći i na dan utakmice. Ako se sjećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu. Poslije utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujem značajnije promjene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi.

Čak dvanaest (!) Igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše posljednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio „virus“. Dječaci su vrištali od bola, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tijekom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola  i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem osjećaju, odlučilo se je založiti za sebe, za tim, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svjetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu.

Pokazat ćemo na kakvom smo testu u sljedećim natjecanjima, jer je pred nama još mnogo izazova ove godine.

Naši problemi odgovornim nisu bili pretjerano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih, bolesnih igrača, napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u službenoj medicinskoj službi prvenstva“ – stoji u priopćenju tamošnjeg saveza.