Toplak: Ako Dinamo ne uđe u Ligu prvaka to je neuspjeh!

Champions League 17. kol 202214:09 > 14:10
Podijeli:
Mats Torbergsen/NTB via Guliver images

Ante Čačić je trener kojeg jako cijenim. Siguran sam da već zna način na koji će proći Dinamo

Samir Toplak, trener nogometaša Gorice, koji se profilirao u jednog izravnog i konkretnog sugovornika. Naravno, tema je bila Dinamo i prvi ogled u Norveškoj.

“Najprije mislim da su mediji od Bodo/Glimta stvorili Space Schuttle, a na terenu to nismo vidjeli. Čini se da su ti visoki rezultati i ta jedna utakmica protiv Rome prošle sezone od Dinamovog supanika napravili – mega momčad. Dobro, imaju organizaciju, imaju domaći teren, no nisu me impresionirali. Vidi se ruka trenera, ali mislim da im nesotaju klasni igrači. No, oni se još ove sezone nisu sastali s momčadi kao što je Dinamo” –  počeo je Toplak.

Nije tu Toplak puno okolišao.

“Dinamo je bolji, Dinamo ima klasnije igrače i ako se ne plasira u Ligu prvaka slobodno napišite – to će biti neuspjeh. Netko će reći ma dobro je jer je osigurana Europska liga, no nikako se time u Maksimiru ne bi trebali voditi. Dinamo je igrao prvo poluvrijeme skromno, možda i pod nekim nepotrebnim dojmom koji se stvorio posljednjih dana. U nastavku je pokazao pred punim norveškim tribinama da je jednostavno bolji. Jači na lopti, bolji u ideji. Šteta za onaj poništeni gol Baturini, koji je još jednom pokazao kakav je talent.”

Na što to Dinamo mora pripaziti u nastavku, odnsno kako treba igrati?

Josip Regovic PIXSELL via Guliver Images

“Ponajprije Dinamo ima jako dobrog trenera. Ante Čačić je gospodin kojeg iznimno cijenim i ljudski i trenerski. I siguran sam da on već sada sve zna i sve mu je jasno. Prvo,Dinamo si ne smije dopustiti da ga suparnik iskontrira, što će oni sigurno pokušati napraviti. Neće Bodo/Glimt biti tako hrabar da se otvori. I Dinamo nema potrebe za nikakvom jurnjavom. I u produžetku se može proći dalje.”

Pa valjda takav stres nitko ne želi?

“Naravno, ali i to je sastavi dio igre. Dobro je da nema više gola u gostima. Dinamu treba strpljenja, te koncentracija da ne primi gol. Jednostavno ih treba pritiskati, ali igrati svoju igru. Dovoljno će biti da repriziraju drugo poluvrijeme protiv Hajduka i to će biti to.”

Komentari

Vaš komentar