SKener: Riječani moraju odgovoriti na ova pitanja

Konferencijska liga 28. srp 202221:35 > 29. srp 2022 8:00
Podijeli:
Stefan Jerrevang via Guliver Images

Nogometaši Rijeke završili su svoju europsku avanturu već na prvoj prepreci – u dvije utakmice bolji je bio švedski Djurgarden (2:1, 2:0).

Kao što to obično i biva na startu sezone – Rijeka je krenula od početka. Stožerni igrači koji su na svojim ‘plećima’ iznijeli prošlu sezonu napustili su klub (Drmić, Pavičić, Murić, Gnezda Čerin), a zamijenili su ih igrači koje je pikirao sportski direktor Palikuča. Klupu je napustio i talentirani stručnjak Goran Tomić, a priliku da vodi Rijeku dobio je, na opće iznenađenje, neiskusni Dragan Tadić.

O učinku novog trenera, ali i igračkih pojačanja zasad je prerano suditi. Ali ako se po jutru dan poznaje, teško će zasjati sunce u gradu koji teče.

Što se novopridošlih igrača tiče, Pavlović je donio određenu sigurnost u posljednjoj liniji, Vrančić se zasad nije potvrdio kao pojačanje unatoč impresivnom CV-u, a možda i najveće razočaranje početka sezone je Alen Halilović. Popularni Haladona se vratio nakon dugog perioda van Lijepe Naše, dobio je desetku, lukrativan ugovor, no trenutno je daleko od ozbiljnog nogometa. Fizički je potpuno nespreman, a pitanje je koliko će mu trebati da se vrati u formu.

Naravno, nije sve tako crno. Haris Vučkić djeluje kao pravi lider ovih mladića. Kapetanska traka dodatno ga je motivirala i on je u ovom trenutku, bez sumnje, najbolji igrač Rijeke. Može li Vučkić nadomjestiti Drmićev golgeterski učinak? Vrlo vjerojatno ne može, ali njegov značaj za klub s Rujevice je enorman.

Još jedan igrač kojeg vrijedi spomenuti definitivno je crnogorski lijevi bek Andrija Vukčević. Njegovi nastupi prolaze van medijskog radara, a riječ je o vrlo zahvalnom lijevom bočnom. Obrambeno posao uglavnom odrađuje korektno, a brzina koju posjeduje omogućuje mu brzi priključak kada su Riječani u napadu.

Što se tiče ispadanja od Djurgardena, nije to ništa neočekivano. Šveđani su iskusna, natjecateljska momčad, a sezona im je već u punom jeku. Rijeka se, s druge strane, još nalazi u fazi izgradnje i trebat će vremena da se stvari poslože na svoje mjesto. Ono što ipak rastužuje jest lakoća kojom se treći švedski klub iz prošle sezone obračunao s četvrtim klubom Hrvatske – Rijeka je ispala bez ispaljenog metka.

Sreća u nesreći za Riječane jest da se sada mogu potpuno posvetiti SuperSport HNL-u te bi mogli iskoristiti činjenicu da ostali klubovi iz ‘Velike četvorke’ i dalje participiraju u Europi.

Je li Tadić trener za Rijeku? Može li Halilović zaigrati kao nekada? Može li se Rijeka boriti za vrh hrvatskog prvenstva? Ova sezona dat će sve odgovore.

Komentari

Vaš komentar