Zanetti: Inter ima ozbiljne financijske probleme

Nogomet 5. svi. 202121:12
Podijeli:
Aitor Alcalde, Getty Images

Milanski Inter od nedjelje je prvak Italije, prvi put poslije 11 godina. Razloga za slavlje ima, ali ako je suditi po riječima legendarnog kapetana, a sada sportskog direktora Javiera Zanettija, ne previše.

Klub je prolazio tijekom čitave sezone kroz ozbiljne financijske probleme. Premda, nismo izuzeci, ali bio je blizu prodaje na polusezoni. Ti problemi su i dalje tu i bit će potrebne godine da se poboljša balans. Sada treba napraviti dugoročnu strategiju koja će osigurati stabilnost” – rekao je Zanetti.

Takva situacija mogla se odraziti i na odnos kluba sa trenerom Antoniom Conteom, koji je poznat kao netko tko je u stanju i otići ukoliko mu se ne osiguraju željena pojačanja. Ipak, Zanetti biranim riječima govori o bivšem treneru velikog rivala Juventusa.

Na početku je bilo blagog skepticizma zbog njegove prošlosti u Juventusu, ali naučili smo ga voljeti. Od prvog dana bio je fokusiran i prihvatio je izazov. Doneo je radnu etiku i mentalitet, uvjerio je najmlađe igrače da njegov projekt funkcionira. Nije prošao dan da nije razmišljao kako momčad može napredovati.

Vlasnik Intera, kineska kompanija Suning ima velike financijske probleme i zbog toga je ugašen tamošnji prvak Jiangsu, koji je također bio pod njihovom palicom.