Sve je izgledniji datum povratka Talijana na terene!

Serie A 13. svi 202017:23 > 17:25
Podijeli:
Paolo Bruno Getty Images Sport

Ono što se proteklih dana najavljivalo je danas postalo službeno - klubovi Serie A od 18. lipnja mogu početi sa organiziranjem grupnih treninga.

Potvrdio je to ministar sporta Vincenzo Spadafora. Spadafora je ranije poručio da su potrebne samo manje izmjene u FIGC-ovom (Nogometni savez Italije) medicinskom protokolu i da će nakon toga možda biti moguće dozvoliti ekipne treninge.

Ipak, ministar je izjavio da će nastavak nogometa biti moguć tek kada bude postojala poptuna sigurnost, što je izazvalo dosta konfuzije.

“Prije nekoliko minuta sam dobio pismo od predsjednika FIGC-a Gravine u kojem stoji da je FIGC prihvatio sve povratne informacije od znanstvenog odbora, što znači da će protokol biti izmijenjen što će dozvoliti, bez dodatnih poteškoća, nastavak treninga od 18. lipnja”, poručio je Spadafora.

Talijanski mediji nešto kasnije su izvijestili da je održan i sastanak čelnika Serije A s predstavnicima klubova. Kako piše Tuttomercato video konferencija je završena prije nekoliko trenutaka i klubovi imaju jasan stav da žele nastavak sezone.

Čelnici Serije A donijeli su odluku da bi se sezona trebala nastaviti 13. lipnja, te sada čekaju odobrenje talijanske vlade. Ukoliko zahtjev bude odobren, onda je jasno da se Serie A vraća 13. lipnja čemu se svi nadaju.