Gazidis pravi kompromis zbog Ibrahimovića

Serie A 4. svi 202014:12 > 14:20
Podijeli:
Marco Luzzani/Getty Images

Milan se nalazi na svojevrsnoj prekretnici. Sa jedne strane izvršni direktor Ivan Gazidis provodi mjere štednje, koje podrazumijevaju limit oko plaća nogometaša, kako bi klub izašao iz financijske krize. S druge strane traže se uspjesi, a njih nema bez uloženih sredstva.

Postoje za sada tri prepreke u Gazidisovom planu. Bolje rečeno tri igrača, Donnarumma, Romagnoli i Ibrahimović. Sa prvom dvojicom se vode pregovori oko produžetka ugovora, a to znači da će i njihove eventualne plaće probiti limit koji je Gazidis odredio. Ibrahimoviću već ovog ljeta ističe ugovor i sa njim se također mora pregovarati, a to takođe znači probijanje limita.

Navodno, Gazidis je čak i spreman da u slučaju Ibrahimovića napravi izuzetak kako bi ostao još bar ovu sezonu u klubu. Međutim, po tim navodima posljednju riječ će imati struka, točnije onaj trener koji bude vodio Milan iduće sezone, a teško da će to biti sadašnji Pioli. Veće šanse daju se Ralfu Rangnicku.

Ibrahimović jest najstariji od sve trojice, ali postoji još jedna računica zašto njemu dati povišicu, a ne Donnarummi i Romagnoliju, jer neće biti za sve. Jednostavno, Donnaruma i Romagnoli imaju odlične ponude i mogu se dobro prodati, ili makar jedan od njih dvojice i ta prodaja bi barem malo relaksirala situaciju. Navijači svakako žele gledati Ibru naredne godine, ali je pitanje kako će reagirati na prodaju dva Milanova bisera.