Sammir: Samo je jedan razlog zašto sam otišao!

Hrvatska 6. tra. 20219:22 > 9:24
Podijeli:
Izvor: GEPA pictures/ Philipp Brem

Sammir je početkom ožujka raskinuo ugovor s Lokomotivom te se vratio u Brazil, gdje je još uvijek u statusu slobodnog igrača.

Sammir odmara od nogometa, uživa na plažama u Brazilu, a otkrio je i zašto je napustio Lokomotivu.

“U Lokomotivi ništa nije bilo dobro, pa mi se više nije dalo igrati. To je to, najjednostavnije. Jedini razlog. Vidio sam da momčad ne može krenuti nabolje, prema gore, pa sam zaključio da više nema smisla sve to, spakirao sam stvari i pravac Brazil. Dogovorio sam se s ljudima iz kluba, sve je ispalo fer, baš onako kako treba biti. Otišao sam posve miran u prijateljskim odnosima”, otkrio je za Sportske novosti Sammir pa dodao:

“Neću se vraćati u Hrvatsku, ostajem u Brazilu. Tu ću živjeti. Tako sam odlučio, mislim da je to najbolje za mene.”

Još nije odlučio hoće li opet na teren.

“To još nisam odlučio. Stvarno ne znam. Vidjet ću… Imam vremena za razmišljanje. Nigdje ne žurim, nemam razloga brzati i donositi neke ishitrene odluke. Sad odmaram. Počinje prvenstvo u Brazilu. Velim, nisam odlučio hoću li se definivno oprostiti, ali negdje još gori neka ambicija. Međutim, u ovom trenutku ni sam ne znam koliko je velika i realna.”

Dinamo je neizostavna tema, rekao je kako nije gledao utakmice Plavih u Europskoj ligi, no vjeruje u momčad.

“Dinamo danas može sve! Ovaj današnji Dinamo može osvojiti Europsku ligu! Gledam stvari realno. Kad je Dinamo već stigao do četvrtfinala, kad je izbacio Tottenham, onda može do kraja. Definitivno. Jer, mislim da je to točno, Tottenham je bolja momčad od Villarreala. Ne samo to. Dinamo je sad u jednom posebnom razdoblju kad je shvatio da u Europskoj ligi za njega više nema protivnika kojeg ne može pobijediti. Kad izbaciš Tottenham, onda dođeš do takvog saznanja. Samopouzdanje, vjera u sebe, krucijalni su u nogometu. Kad istrčiš na teren u takvom izdanju, onda si sposoban za sve. Želim Dinamu uspjeh, jako bi me razveselio.”