‘Ovo je jako važan dan u povijesti Liverpoola’

Nogomet 17. kol 202217:28 > 17:31
Podijeli:
Peter Byrne via Guliver

Liverpool je napravio novi korak naprijed u povezivanju s navijačima, naime, osnovan je Odbor navijača.

Novoizabrani predsjednik Odbora navijača Liverpoola Joe Blott uvjeren je da nova pravno-obavezujuća veza između Odbora navijača i kluba razlog za optimizam među navijačima.

Blott je inače i predsjednik najveće i najutjecajnije grupe navijača Liverpoola ‘Spirit od Shankly’ i jedan je od 16 predstavnika navijača koji su imenovani za članove novoosnovanog Odbora navijača nakon što je potpisan ugovor sa klubom.

“Ulazimo u novu eru povezanosti s našim klubom i veoma se radujem ovoj novoj bliskoj saradnji. Ovo je zaista povijesni trenutak, iskorak u nepoznato i zaista iskereno vjerujem da će biti koristan za navijače i za, što je još važnije, ostavštinu za mlade generacije. Ovo je razlog za veliko zadovoljstvo među svima koji podržavaju Liverpool”, poručio je Blott.

Liverpool se potpisivanjem ugovora obavezao da će uključiti navijače u rad kluba te da će se sa Odbrom navijača konzultirati i oko strateških stvari, od poboljšanja iskustva na stadionu, preko prodaje karata do daleko ozbiljnijih stvari. Ugovor će postati i dio statuta kluba.

“Ovo je jako važan dan u povijesti našeg kluba. Od izuzetne je strateške važnosti. Veoma je važno da navijači imaju utjecaja na neke bitine odluke, a činjenica da sada imamo Odbor navijača omogućila nam je da sve to sprovedemo na formalan način”, poručio je jedan od direktora Liverpoola Andy Hughes.

Komentari

Vaš komentar