Kako je Chelsea istupio? Odluku donio Roman Abramovič

Nogomet 20. tra. 202122:19
Podijeli:
Izvor: Paul Gilham, Getty Images Sport

Chelsea je danas tek nešto više od 24 sata nakon njena nastanka objavio kako istupa iz nogometne Superlige.

Nekoliko sati prije utakmice ispred Stamford Bridgea počeli su se okupljati navijači koji su prosvjedovali protiv klupske podrške novom natjecanju. Tražili su da Chelsea istupi, što se na kraju i dogodilo, a zbog njihova prosvjeda utakmica protiv Brightona kasnila je 15 minuta jer se autobus s igračima nije mogao probiti do stadiona.

Nakon što je objavljeno da klub zaista neće igrati Superligu, navijači su oduševljeno zapjevali pred omiljenim stadionom. Isto je kasnije učinio i Manchester City.

BBC je nešto kasnije objavio kako je došlo do takve odluke. Prema tvrdnjama njihova novinara odluku je donio vlasnik Roman Abramovič nakon što je vidio reakcije čitavog svijeta na novo natjecanje.

“Gazda Chelseaja bojao se da bi ulazak u Superligu naštetio njegovom i imidžu kluba te da bi zasjenilo njegov rad u lokalnoj zajednici. Svi u klubu su se pitali da li bi navijači nastavili jednako podržavati klub ako uđe u Superligu, a odluka je donesena i prije nego što su se navijači okupili oko stadiona. Chelsea nije bio među glavnim pokretačima Superlige, ali je osjetio da nema izbora kad su u nju ušli svi ostali veliki engleski klubovi”, objavio je BBC.

Komentari

Vaš komentar