Gazda Newcastlea oštro opalio po Benitezu

Premier League 27. srp. 201919:10 > 19:11
Podijeli:
Michael Steele/Getty Images

Mike Ashley nije najbolje prihvatio odlazak Rafaela Beniteza iz Newcastlea.

Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)

Navijači Newcastlea nikako da dočekaju konačnu prodaju svog voljenog kluba vlasniku koji će biti spreman investirati u momčad.

Mike Ashley nije najomiljenija osoba na sjeveru Engleske, posebno su mu navijači zamjerili što je dopustio odlazak Rafaela Beniteza. Španjolski trener je ranije ovog ljeta nakon isteka ugovor otputovao za Kinu gdje je potpisao ugovor za Dalian Yifang, navodno za plaću od 15 milijuna eura godišnje.

Gazda Newcastlea ozbiljno je optužio Beniteza kako mu je stalo samo do novca.

Kada ste ga slušali dok je govorio o klubu pomislili biste da mu je najprije stalo do kluba, pa do sebe, a tek zatim do novca. Ali bilo je zapravo obratno. Novac prvi, Rafa drugi, a klub treći. Odabrao je lošu opciju, uzeo je novac i otišao u Kinu. Razočarao me tim postupkom. Shvatio bih da je otišao u Real Madrid ili neki klub iz vrha Premier lige, ali on je razmišljao sam o novcu.’

Ashley je dodatno naljutio navijače izborom zamjene, doveo je Stevea Brucea koji iza sebe nema pretjerano uspješnu karijeru. Dobio je otkaz u čitavom nizu klubova, a nakon što je saznao kako postoji interes Newcastlea, predao je ostavku na dužnost trenera Sheffield Wednesdayja i samo dva dana kasnije potpisao ugovor za novi klub.