Rafa kažnjen nakon "pohvale" suca

Podijeli:
Stu Forster/Getty Images

Menadžer Newcastlea Rafael Benitez morat će platiti 60 tisuća funti jer je prihvatio optužbu zbog komentara na račun suca prije utakmice njegovog sastava s Crystal Palaceom prošlog vikenda.

Benitez je tada dao svoj komentar izjave napadača Palacea Wilfrieda Zahe, koji je rekao da ga suci ne štite. Španjolski stručnjak je istaknuo da “ima poverenje” u suca Andrea Marrinera. Nogometna asocijacija Engleske (FA) je te komentare okarakterizirala neprikladnim ponašanjem.

Pravila vladajućeg tijela engleskog nogometa jasno kažu da menadžerima nije dopušteno govoriti o određenim sucima prije utakmice.

Zaha je rekao da vjeruje da će mu netko od protivničkih nogometaša morati slomiti nogu da bi mu bio pokazan crveni karton.

Iznenađen sam jer Nogometni savez ima način za borbu s takvim komentarima. Imam povjerenje u Andrea Marrinera. Ima veliko iskustvo, iako naš omjer s njim na terenu nije baš najbolji što se tiče crvenih kartona. On je iskusan sudac. Zaha je dobar nogometaš, nema sumnje u to, ali FA mora reagirati na njegov komentar. Smatram da Andre Marriner neće razmišljati o tome. Način na koji Zaha igra je takav da će više prekršaja biti napravljeno na njemu jer voli trčati na igrače, ali to ne radi razliku za nas“, rekao je Benitez tada.

Dvoboj između Benitezovih izabranika i Crystal Palacea završen je rezultatom 0:0.