Gerrard o famoznom poskliznuću: Uvijek će me proganjati

Premier League 9. sij. 202018:16 > 18:21
Podijeli:
Izvor: Michael Regan/Getty Images

Legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard mislio je da sebi nikada neće oprostiti grešku iz 2014. godine na utakmici protiv Chelseaja.

Liverpool se tada borio za titulu koju čekaju od 1990. godine i činilo se da će konačno razbiti prokletstvo. Redsima je protiv Chelseaja trebala pobjeda, ali na kraju su Plavci slavili i to nakon velike greške legendarnog Gerrarda.

Kapetan Redsa se tada okliznuo što je iskoristio Demba Ba koji je uzeo loptu i postigao pogodak. Na kraju se ispostavilo da je upravo ovaj trenutak odlučio prvaka Engleske, a titula je otišla Manchester Cityju.

Gerrard je priznao da je to bio najbolniji trenutak u njegovoj karijeri i mislio da to nikada sebi neće oprostiti. Međutim, otkrio je da mu je sada malo lakše zbog svega.

Liverpoolovo osvajanje lige ove sezone bi sigurno pomoglo da se bolje osjećam. Kada su osvojili Ligu prvaka prošle godine osjećao sam se bolje i rekao sebi da su konačno navijači sretni. Ja onu grešku nikada neću zaboraviti, uvijek će me proganjati, ali mi je lakše kada vidim kako Liverpool igra i dominira. Na pravom su putu da osvoje ligu i bit ću najsretniji ako se to dogodi“, rekao je Gerrard.

Izvor : Clive Brunskill/Getty Images