Everton žestoko reagirao, Wolvesi se sprdaju

Nogomet 20. tra. 202112:51 > 12:53
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Phil Noble

Nastavljaju se reakcije na osnivanje Premier lige. I dok neki žestoko reagiraju poput Evertona, neki poput Wolvesa se sprdaju.

Everton je žestokim priopćenjem prozvao ‘veliku šestorku‘.

“Everton je tužan i razočaran što vidi prijedlog šest klubova oko formiranja nove lige. Tih šest klubova se vodilo isključivo svojim interesima. Ugrozili su reputacije naše lige i igre. Šest klubova je odabralo da neće poštovati sve ostale klubove s kojima sjede u Premier ligi. Tih šest klubova izdalo je većinu nogometnih navijača širom zemlje i inozemstva. Zavjerili su se protiv nogometne piramide koja im je tako dobro služila. Namjera ‘velike šestorke’ je da se otuđi od navijača, uključujući i njihovih vlastitih, stavljajući pod prijetnju temelje zajedničke nam igre. Revolt je razumljiv i zaslužen i mora se čuti”, pišu u priopćenju Evertona pa dodaju:

“Ova apsurdna arogancija je neželjena stvar u nogometu osim u klubovima koji su napravili ovaj plan. U ime svakog tko ima veze s Evertonom, s dužnim poštovanjem tražimo da se njihov prijedlog povuče i da se prekinu svi sastanci koji su našu igru doveli na najnižu moguću točku u smislu povjerenja. Konačno, tražimo, od vlasnika, direktora i članova Uprava šest klubova da se sjete privilegiranih pozicija koje imaju, ne samo kao čuvari tradicije u njihovim klubovima, neko i kao nasljednici igre. Odgovornost koju nose moraju shvatiti ozbiljno. Apeliramo na njih da dobro razmisle što iza sebe žele ostaviti.”

I dok Everton reagira žestoko, Wolvesi su se s cijelom situacijom odlučili sprdati.

Oni su na svom Twitteru okrunili sebe kao prvaka Engleske za sezonu 2018./19. Naime, tada su završili sedmi, no ispred njih je upravo bilo šest klubova koji su u Superligi.

“Vjerojatno je kasno za paradu”, dodali su.