Dambrauskas: Trebamo prestati pričati o Kupu!

Hrvatska 15. lip. 202219:40 > 19:41
Podijeli:
HNK Hajduk Split

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas otkrio je svoja razmišljanja prije početka priprema za novu sezonu sa splitskim klubom.

“Trebamo prestati pričati o Kupu. Odradili smo dobar posao, ali moramo se pripremati za budućnost. Da, igramo za trofeje, igramo kako bismo uveseljavali ljude i kako bismo imali razloge za slavlje, ali od danas moramo razgovarati o sljedećim utakmicama, treninzima, sastancima… Ono što smo napravili je dio prošlosti. Važno je za klub, ali ostaje u prošlosti. Trebamo se fokusirati na novu sezonu i nove izazove i pripremiti se kako bismo bili u što boljoj poziciji za pobjedu”, rekao je Dambrauskas u uvodu.

Osvrnuo se i na natjecanja koja slijede.

“Moramo poštivati sva natjecanja – hrvatska i europska. Meni je prvi put u Hrvatskoj da ću igrati europska natjecanja, ali ne i u karijeri.”

Progovorio je i o raskidu ugovora s 26-godišnjim golmanom Josipom Posavcem.

“To je nogomet. Posavec je vrijedan, fantastičan karakter, ali imao je jaku konkurenciju i naravno da traži način da negdje igra.”

Već 9. srpnja na rasporedu je Superkup protiv Dinama.

“‘Najbolje je što se može dogoditi na početku sezone upravo je igra za trofej, zato je Superkup važan. Kada bi u svakoj ligi bilo tako – da jedna momčad osvoji Kup, a druga prvenstvo – svugdje bi bilo zanimljivo.”

Dodao je da selekcija igrača traje cijele godine.

“Tražit ćemo pojačanja. Vodimo mlade u Austriju, dat ćemo priliku najprije onima koje imamo u klubu.”

Komentari

Vaš komentar