Bundesliga u ‘balonu’ posljednja dva kola

Bundesliga 22. tra. 202113:43 > 13:49
Podijeli:
Izvor: AP Photo/Michael Sohn

Njemačka nogometna liga (DFL) najavila je u četvrtak da će uspostaviti 'trening kampove u karanteni' za posljednja dva kola prvenstva za sve klubove prve i druge lige.

Ova je odluka donesena kako bi se izbjegla bilo kakva odgoda utakmice zbog potencijalnih zaraza koronavirusom u momčadima i kako bi se osiguralo da prvenstvo završi prema rasporedu, posebno prije početka Eura (11.lipja -11. srpnja).

Prije kampova za trening, igrači i treneri prvo će morati ispoštivati ​​’kvazikarantenu’ od 3. svibnja, koja će, prema DFL-u, služiti za ‘smanjenje kontakata i daljnje smanjivanje rizika od zaraze’.

U tom će razdoblju igrači i treneri morati ostati ‘isključivo u domaćem okruženju ili na poligonima ili na stadionima’, upozorava liga.

Tada će, od 12. svibnja 36 profesionalnih klubova morati izolirati sve svoje osoblje ‘u balonu’ i izlasci će im biti maksimalno ograničeni do kraja posljednja dva kola. Bundesliga bi trebala završiti u nedjelju, 22. svibnja.

Hertha Berlin je prošli četvrtak postala prvi klub Bundeslige koji je u potpunosti u karanteni nakon pojave nekoliko pozitivnih slučajeva među igračkim kadrom.

Zbog izolacije na 14 dana momčad, koja se bori za ostanak u prvoj ligi, morala je odgoditi već dvije utakmice.

Nekoliko drugoligaških klubova također je trenutno u izolaciji.