Pau Gasol najavio veliki povratak?

Španjolska 20. velj. 202116:51
Podijeli:
Christian Petersen, Getty Images

Legendarni španjolski košarkaš Pau Gasol priprema se na veliki transfer u posljednjoj sezoni veličanstvene karijere.

Pau Gasol jedan je od najuspješnijih europskih košarkaša svih vremena, s reprezentacijom Španjolske osvojio je tri Eurobasketa, svjetsku titulu te dva srebra i broncu na Olimpijskim igrama. S Los Angeles Lakersima osvojio je dvije titule NBA prvaka, šest puta je izglasan na All Star utakmicu, a u košarci je ukupno proveo 21 godinu.

Karijeru je započeo 1998. godine u Barceloni gdje se zadržao tri godine prije nego će kao treći izbor NBA drafta 2001. godine preseliti u Memphis Grizzliese gdje se zadržao sedam godina. Idućih šest definirale su njegovu karijeru u najjačoj svjetskoj ligi kada je igrao uz Kobeja Bryanta u Lakersima. Kasnije je nastupao za San Antonio, Chicago i konačno Milwaukee gdje je u ožujku 2019. godine odigrao posljednju utakmicu. Kratko je vrijeme proveo i u Portlandu gdje nikada nije zaigrao zbog ozljede.

Dvije godine bez košarke na svakome bi ostavilo traga, a Gasol se još uvijek nije službeno umirovio. Iskazao je želju vratiti se u NBA, no to će se teško ostvariti. Ipak jedna želja daleko je ostvarivija. Naime, španjolski mediji objavili su informaciju kako se uskoro 41-godišnji centar vraća korijenima, trebao bi idućih dana potpisati ugovor s Barcelonom do kraja sezone, a karijeru bi završio na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Takav je barem plan velikog košarkaša.

Komentari

Vaš komentar