Mršić: Bit će neizvjesnih utakmica

Podijeli:
sportklub

Sportklub ima ekskluzivna prava za prijenose svih utakmica Eurobasketa uključujući i utakmice Hrvatske. Danas u 13:00 održana je presica povodom projekta Eurobasketa na Sportklubu.

Glavni dio prijenosa su utakmice hrvatske reprezentacije. Uoči svakog susreta hrvatske reprezentacije, Sportklub će emitirati uvodnu emisiju u trajanju od 40-tak minuta.

Slavko Svitković: “Ovo mi je 15. po redu Europsko prvenstvo u košarci i moram reći kako mi je zaista užitak u mirovini pripremajući se i komentirajući utakmice na Sportklubu provoditi slobodno vrijeme. Prvi Eurobasket s kojeg sam komentirao utakmice je onaj iz 1987. kada je Grčka senzacionalno postala prvak Europe predvođena Nikosom Gallisom“, rekao je Cvitković.

Na pitanje što očekuje od ovogodišnjeg Eurobasketa, Cvitković odgovara: “Kolega Brajdić izvukao je podatak kako od 1995. godine, i Acinog trećeg mjesta na EP-u u Ateni, Hrvatska do 2013. kada smo u izbacili Ukrajinu nije pobijedila u četvrtfinalu. Punih 18 godina naši nisu dobili važnu utakmicu na Eurobasketu! Što se favorita tiče mislim da će Latvija biti bomba koja može nekoga pogoditi. Oni se nalaze u skupini s kojom se križa Hrvatska i njih bi svakako bilo dobro izbjeći. To naravno vrijedi i za Srbiju kada je u pitanju osmina finala”.

O završnici koja se igra u Istanbulu:
Atmosfera će biti sjajna i tu svakako treba računati na domaćina Tursku kod koje je glavni igrač Cedi Osman, rekao bih njihov Dario Šarić. Oni bi mogli biti opasni, ali kao glavnog favorita izdvojio bih Španjolsku kod koje je legendarni Pau Gasol najvažniji igrač. Svih 12 igrača Španjolske će igrati za ozlijeđenog Sergija Llulla. Mislim da se nikako ne smije podcijeniti Crna Gora koju vodi iskusni Boša Tanjević“.
sportklub

Marin Mrduljaš – Babo

Kada je plasman Hrvatske u pitanju ne bih ništa prognozirao jer svi znamo što se dogodilo u na prošlom EP-u kada smo u osmini finala u Lilleu teško stradali od Češke. Ukupno gledajući ovogodišnje Europsko prvenstvo u košarci bit će nikada uzbudljivije, ali isto tako neće biti najkvalitetnije jer nedostaje velik broj zvijezda kao što su Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Tony Parker, Nicolas Batum i drugi“.

O završnici u Istanbulu i favoritima:

Bit će jako zanimljivo i očekujem puno iznenađenja, a tu pogotovo mislim na završnicu u Istanbulu. Najveći favorit je po mom mišljenju Španjolska, a odmah uz njih Srbija koja bez obzira što nema Miloša Todosića igra odlično. Mislim kako Latvija, koja ima moćnu petorku predvođenu Porzingisom, može iznenadaiti svakoga i njih se treba čuvati. Imaju nekoliko sjajnih šutera kao što su Strelnikes, braća Bertans i drugi”.

sportklub

Veljko Mršić

Gledao sam sve pripremne utakmice Hrvatske i sudeći po njima daje se naslutiti što možemo očekivati. No, treba reći kako je svaka pripremna utakmica bila neizvjesna, igralo se na nož i u našoj skupini, osim u sudaru protiv domaćina Rumunjske i eventualno Mađarske koju ne smijemo podcijeniti, očekujem da će odlučivati jedna, dvije lopte“.

Usporedba Hrvatske prošle i ove godine:

Mislim da smo bolji nego prošle godine na Olimpijskim igrama, da imamo širinu tj. veći broj igrača. Nedostaju nam debitanti Zubac i Žižić, no pitanje je koliko bi nam mogli dati na svom prvom velikom natjecanju. Mislim da je otkaz Mire Bilana malo poremetiti koncepciju Aci Petroviću, ali što se može… S druge strane Marko Popović igrat će više nego je prošle godine na poziciji playmakera igrao Rok Stipčević i bit će prava zamjena za Roka Ukića, a tu je i marko Tomas koji će pomoći svojim iskustvom. Kao najveće favorite za medlaju vidim Španjolsku i Francusku, dvije reprezentacije koje igraju najbolju košarku”.

sportklub

Ekipa koja će posebno biti fokusirana na reprezentaciju Hrvatske su Slavko Cvitković, Marin Mrduljaš Babo i Veljko Mršić. No to nije sve što se naše komentatorske ekipe tiče; utakmice Eurobasketa moći ćete također pratiti uz komentare Darina Jankovića, Gorana Stojanovića, Ivana Hodobe, Nevena Peroka i Vlade Radičevića.

sportklub