Spektakularan trade u NBA-u: Babo u Phoenix, Šarić u Lakerse

Košarka 24. srp 202214:25
Podijeli:
Sport Klub

U američkim medijima pojavila se senzacionalna vijest o tradeu koji bi mogao uključivati pet momčadi, a tiče se i dva hrvatska reprezentativca.

Bleacher Report, ugledna stranica koja rijetko piše senzacionalističke komade, izvijestila je o spektakularnom tradeu koji je na pomolu.

Priča ide otprilike ovako: Los Angeles Lakersi u spomenutom dealu dobivaju tri igrača – Kyrie Irving, Patrick Beverley i Dario Šarić.

Brooklyn Netsi uzimaju pregršt toga: Mikal Bridges, Talen Horton-Tucker, Cameron Payne, izbor prve runde 2025. od Phoenixa, izbor prve runde 2027. od Phoenixa, izbor prve runde 2027. iz Los Angelesa, izbor prve runde 2029. iz Phoenixa i prvi izbor 2029. iz New Yorka. Ukupno tri igrača i pet izbora prve runde.

U Utah Jazz dolaze Russell Westbrook, Quentin Grimes, Cam Reddish, Evan Fournier, Jae Crowder i Landry Shamet, ali i izbor prve runde 2023. iz New Yorka, izbor prve runde 2023. iz Phoenixa, izbor prve runde 2025. iz New Yorka, izbor prve runde 2027. iz New Yorka i izbor prve runde 2029. iz Los Angelesa. Šest igrača i pet izbora prve runde.

Phoenix Sunsi dobivaju Kevina Duranta i Bojana Bogdanovića.

New York Knicksi dobivaju Donovana Mitchella i Cama Thomasa. Ali budući da je Patrick Beverley već razmijenjen ovog ljeta, ne može se razmjenjivati najmanje dva mjeseca, odnosno do 30. kolovoza. Dakle, ako ćemo vidjeti nešto poput ovog čudovišnog posla, morat ćemo biti dosta strpljivi.

Lakersi se svakako žele riješiti Westbrooka i dovesti Irvinga. Beverley i Šarić im mogu samo koristiti. Izgubili bi još Horton-Tuckera, te dva picka prve runde, ali cijena se za njih čini vrlo prihvatljivom. Nisu baš sretni da izgube dva picka, ali kako god zavrtjeli trade oko Westbrooka, dva picka će se morati odreći.

Utah bi dobila hrpu igrača među kojima joj Quentin Grimes i Cam Reddish mogu biti zanimljivi za budućnost, dok bi s ostalima nastavili trgovati, a Westbrooka bi vjerojatno otpustili.

Phoenix Sunsi dobivaju toliko željenog Kevina Duranta i Bojana Bogdanovića koji bi im se odlično uklopio u momčad. Gube Bridgesa, Šarića i tri picka prve runde. Ne sumnjamo da bi oni odmah potpisali takav rasplet. Paul, Booker, Bogdanović, Durant i Ayton. Apsolutno petorka za lov na naslov.

New York Knicks dobivaju Donovana Mitchella, koji bi im bio jedno od najvećih pojačanja unazad godinama. Gube talentiranog Quentina Grimesa, upitnog Cama Reddisha, nevažnog Evana Fourniera, te tri picka prve runde. I New York bi odmah potpisao takav rasplet. Pa možda čak i dodao jednog picka, sam oda dobije Mitchella.

Komentari

Vaš komentar