'Šarić je zatražio trade, ali trener ga ne pušta'

NBA 6. velj. 201920:15 > 20:23
Podijeli:
Izvor: Gregory Shamus/Getty Images

Šariću nije legao trade u Timberwolvese, velika mu je želja zaigrati za Grega Popovića, no svjestan je da se neće njega puno pitati.

U utorak je poput senzacije odjeknula vijest da bi Dario Šarić do kraja roka za zamjenu igrača mogao napustiti Minnesota Timberwolvese.

Njegov otac Predrag je potvrdio da je hrvatski košarkaš zatražio trade, no i da je trener vukova Ryan Saunders ne želi pustiti.

– Istina je da su Dario i njegov zastupnik zatražili trade, čak se pojavila i informacija da Minnesota za njega traži jednog igrača i pick prve runde drafta, no čini se da od svega na koncu neće biti ništa jer ga novi trener nikako ne želi pustiti – rekao je za 24sata Šarićev otac Predrag.

Šarićev otac istaknuo je kako Šariću ‘trade’ u Timberwolvese nije legao, kao ni da tamo njegov sin nije dobio pravu priliku.

– Dok se namire Rose, Wiggins, Teague, Covington, Gibson… ostaju mrvice, Dario ne može doći do lopte, a to ga dodatno čini nervoznim, pa i ono što bi objektivno mogao pogoditi ili napraviti, više ne uspijeva. Uvijek sam kritičan prema njemu, najprije gledam gdje on griješi i što može popraviti, ali ovo je jednostavno situacija u kojoj ne može puno više. Ovo je momčad bez glave i repa, previše je individualaca koji vuku svako na svoju stranu, a Dario nije navikao na takvu košarku…

Navodno su za Šarića bili zainteresirani Bostona.

– Ne znam detalje, ali znam da je bilo kontakata s nekim klubovima te da je intimna želja Darija da zaigra za Grega Popovića, koga iznimno cijeni. No svjestan je da se njega neće puno pitati, to je tako… Nije ga se pitalo ni kad ga je Philadelphia mijenjala. Željeli su Buttlera, a nisu mogli ponuditi ništa osim njega i Covingtona… Uglavnom, više će se znati u narednih nekoliko dana, no kako sada stvari stoje, Dario će do kraja sezone ostati u Minnesoti, a onda ćemo vidjeti. No to ne znači da se ne može dogoditi i neki trade u zadnji čas, to je tako u NBA ligi – zaključio je Šarić stariji.