Tko će biti novi trener Rocketsa/Clippersa?

NBA 14. lis. 20209:02 > 9:03
Podijeli:
Izvor: Jason Miller/Getty Images

Dva imena su u opticaju, a jedno novo lice pojavilo se u konkurenciji za posao glavnog trenera u New Orleans Pelicansima.

Hoće li Tyronn Lue napokon dobiti posao glavnog trenera, dvije godine nakon što je otpušten u Cleveland Cavsima?

Jedno je od mnogih pitanja koje muče NBA svijet ovih dana, tek što je završila sezona u Orlandu. Lue je proteklih godinu dana bio prvi pomoćnik Docu Riversu u Los Angeles Clippersima, a nakon što je došlo do smjene, Lue je postao i kandidat za njegovog nasljednika. Rivers se u međuvremenu smjestio u Philadelphiji, a Lue ponovno traži mogućnost da postane glavnim trenerom, sjećamo se kako je lani bio prvi kandidat za trenera Lakersa, no posao je propao jer se nekadašnji trener Cavsa naljutio na prenisku razinu plaće. 

No, dok Clippersi razmišljaju što učiniti, Lue je razgovarao s čelnicima Houston Rocketsa koji su spremni ponuditi mu ugovor, no to će biti opcija tek nakon što odrade razgovor s bivšim trenerom Jeffom Van Gundyjem. Ovaj se pak proteklih godina bavi poslom komentatora, a na NBA razini posljednji je put radio 2007. godine kada je dobio otkaz – upravo u Rocketsima. Van Gundy je navodno zainteresiran jer je zadržao svoje prebivalište u Houstonu pa ne bi mogao seliti obitelj u drugi grad. 

Još jedno ime koje se pojavilo u opticaju jest ono Jeffova brata, Stana Van Gundyja, nekada trenera Magica i Pistonsa. Stan je aktivniji proteklih tjedana na društvenim mrežama gdje govori o raznim društveno-političkim temama, kada je dobio otkaz u Detroitu govorio jest kako je supruzi obećao da više neće raditi u NBA ligi. No, ponuda New Orleans Pelicansa mogla bi biti prevelik izazov da bi je odbio.