Metta World Peace opet mijenja ime!

NBA 6. svi 202017:33 > 17:37
Podijeli:
Mike Ehrmann/Big 3/Getty Images

Nekadašnji NBA as Ron Artest bio je poznat po čudnim reakcijama tijekom NBA karijere, a u sličnoj maniri nastavlja i u mirovini – za medije je izjavio kako je ponovno promijenio ime.

Ekscentrični Artest je pred početak sezone 2011/2012. promijenio ime u “Metta World Peace” (Meta Svjetski Mir) jer “mu je dosadilo ime Ron Artest”.

Zadržat ću svoje ime – ono ostaje Meta”, izjavio je Artest, pardon Peace, za Los AnGeles Times.

Što se prezimena tiče, dodao sam ženino ispred svog pa je ono sada Ford-Artest” – dodao je Meta Ford-Artest.

Artest ima 40 godina, a svojevremeno je bio jedan od najboljih obrambenih igrača NBA lige – 2004. godine dobio je nagradu za najboljeg defenzivca lige. Bio je prvak s Lakersima 2010. godine, a 2004. i All Star, jedini put u karijeri.

U NBA je nastupao od 1999. do 2017., a nastupao je za Chicago, Indianu, Sacramento, Houston, Lakerse i kratko New York Knickse. Poznat je i kao protagonost velike, vjerojatno najveće tučnjave u povijesti NBA lige, tzv. Malice in the Palace u Detroitu 2004. godine.

Tada je izbila sveopća makljaža u kojoj su sudjelovali igrači Artestovih Pacersa, protivničkih Pistonsa, ali i brojni navijači. Artest je tom prilikom dobio suspenziju od 86 utakmica, najveću u povijesti NBA lige, a ona ga je koštala pet milijuna dolara.