Šarić: Čim sam saznao za to nazvao sam Bogdanovića…

NBA 3. svi 202019:28 > 19:30
Podijeli:
Harry How, Getty Images Sport

NBA liga je zaustavljena, a trenutno je upitno kada će ponovno biti nastavljena.

 Što je s igračima, kako se bore protiv virusa, izolacije, boravka u kući, iako su navikli na treninge, utakmice i putovanja, objasnio je između ostalog reprezentativac Hrvatske i igrač Sunsa, Dario Šarić, u razgovoru za Sportske Novosti.

Imam teretanu na raspolaganju, tu odradim trening i nastojim ostati u psihofizičkoj formi. Situacija u Arizoni nije toliko dramatična kao u ostalim dijelovima SAD-a. Iskreno, nisam očekivao da će koronavirus izazvati ovakve posljedice. Točno se sjećam i kako je sve počelo”, rekao je Dario Šarić i nastavio:

Igrali smo u Portlandu. Sjećam se da smo stigli kasno s putovanja pa je ispred nas bio slobodan dan. Onda trening, a onda utakmica. I onda su se pojavile vijesti o tome da je utakmica između Utaha i Oklahome otkazana. Odmah sam nazvao Bojana Bogdanovića, on mi je rekao da je Rudi Gobert zaražen. Znao sam da će uslijediti problem i prekid natjecanja, ali nitko u prvi trenutak nije ni zamišljao da će prekid trajati ovoliko dugo, niti da će problemi biti ovakvi kakve sada gledamo. Mislili smo da će se sve smiriti za tjedan, dva, ali iz dana u dan je situacija bila sve gora i gora…..”

Povezano

Prema posljednjim informacijama treninzi NBA klubova, pod kontroliranim uvjetima počet će 8. svibnja, ali će biti dobrovoljni.

Tako bi trebalo biti, a kako će izgledati iskreno ne znam. Rekli su nam da će nas biti četvorica na terenu, uz obavezno pridržavanje neophodne distance. Tereni će biti ograđeni, to sam uspio saznati. Na trening ćemo morati dolaziti s maskama i rukavicama. Osim četvorice igrača koji će biti u istom terminu na treningu, s nama će biti i dva trenera iz stručnog stožera ili glavni trener. Koliko sam shvatio, treninzi su dobrovoljni, na njih mogu dolaziti samo oni igrači koji to žele.”, rekao je Šarić i nastavio:

Meni se nikada od djetinjstva nije dogodilo da dva mjeseca ne treniram s loptom, da nisam na parketu, tako da nemam nikakvu dilemu hoću li trenirati ili ne. Idem sigurno i jedva čekam. Podatak da i tijekom ljeta dok sam na odmoru u Šibeniku uvijek držim loptu blizu sebe dovoljno govori o tome koliko mi nedostaju treninzi i koliko se radujem istim

Getty Images

Na pitanje kakve su informacije i kada bi NBA liga mogla početi, Dario je rekao:

Razne su informacije. Kako sada stvari stoje, ideja je da se NBA liga nastavi u lipnju i to u jednom gradu, ili ti mjestu, spominje se Las Vegas. U tom slučaju, ako smo svi na jednom mjestu, mogli bi se svi testirati, mogli bi biti u izoliranim prostorima za igru i u hotelima, ali ne samo mi igrači, nego i svi ostali neizostavni članovi klubova. S druge srane, ukoliko bi se pojavio jedan zaraženi, sve bi ponovno stalo, a onda bi ponovno bilo pitanje kada će se nastaviti. Postoje i priče da bi sezona mogla se nastaviti tek u prosincu. Ako bude tako, pretpostavljam da će se onda odigrati i manji broj utakmica”.