Dobra vijest za NBA zvijezde – plaće stižu na vrijeme!

NBA 10. tra. 202012:01 > 12:08
Podijeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Već mjesec dana traje prisilna karantena čitave sportske zajednice, a kao posljedica pojavila se prijetnja da će neki od igrača ostati bez svoje plaće.

Prvenstveno, u ovom primjeru govorimo o NBA ligi. Prema kolektivnom ugovoru lige/klubova s Udrugom igrača, u slučaju ‘više sile’ igračima se mogu uskratiti primanja. Više od 80 posto igrača već je dobilo čitav iznos svoje godišnje plaće, no ima i onih kojima je draže primati neki novac ‘svakog prvog u mjesecu’. 

Čelnici lige prije dva tjedna napomenuli su kako će igrači dobiti plaću prvog dana travnja kao što je bilo planirano, no drugi termin u mjesecu, petnaesti dan, pod znakom je pitanja. Međutim, klubovi su ipak odlučili kako neće krenuti u tom smjeru, bez obzira što se košarka ne igra već mjesec dana, igrači će dobiti puni iznos svoje plaće. 

Inače, 15. travnja trebao je biti posljednji dan regularne sezone, a do sada je već odgođeno 259 utakmica, ukupno gledajući. Povjerenik lige, Adam Silver najavio jest kako odluka o nastavku sezone neće biti donesena prije prvih dana svibnja, liga kao i čitava Amerika s nestrpljenjem iščekuju kada će postati dostupni ‘instant’ testovi na koronavirus što bi trebalo znatno olakšati stvari i planiranje nastavka godine.