CSKA napušta najbolji igrač

Euroleague 27. sij. 202111:59 > 13:02
Podijeli:
Mike James
Mike James, Source: Euroleague

Mike James, po svemu sudeći, do kraja tjedna napustit će redove CSKA.

Situacija na relaciji CSKA – Mike James u potpunosti je eskalirala, a čini se kako više neće biti mogućnosti za popravak odnosa.

James je najbolji strijelac Eurolige ove sezone s gotovo 20 poena u prosjeku, a prošlog je ljeta potpisao trogodišnji ugovor s klubom iz Moskve. Problem je nastao nedavno kada je James pretrpio osobni gubitak, naime u Americi mu je preminuo djed za kojeg je bio vrlo vezan. Od kluba je zatražio dozvolu da otputuje u Ameriku na sprovod, međutim čelnici CSKA odbili su tu mogućnosti zbog pandemije koja bi limitirala mogućnosti da se vrati za nastavak sezone bez prethodne samoizolacije što bi značilo da bi bez svog najboljeg igrača ostali na duži period.

Amerikanac je protestirao, nedavno se čak posvađao s trenerom Itoudisom te je nakratko suspendiran. CSKA je odlučio kako James neće putovati u Berlin na dvoboj protiv Albe u sklopu 22. kola Eurolige, a koji se treba odigrati u srijedu. Iako službene informacije iz Moskve govore da još uvijek nije donesena konačna odluka oko raskida ugovora, neki košarkaški analitičari koji su dobro informirani što se događa u Rusiji, pišu kako je odluka donesena te je James odigrao posljednju utakmicu za moskvoskog velikana.

Ranije u srijedu procurila je informacija kako je CSKA vrlo zainteresiran za MARIJA HEZONJU, međutim sam hrvatski igrač to je demantirao putem društvenih mreža.