SKener: Kad lakrdija postane obećana zemlja

Blog 8. lip 202120:43 0 komentara
Guliver Image

Iza nas je odlična sezona HNL-a gdje smo imali zanimljivu borbu za prvaka, za Europu i za ostanak.

Malo se toga promijenilo jer Dinamo je dominantno uzeo naslov, iako je Osijek duuugo prijetio, no nije izdržao.

A kako je krenulo, sezona pred nama mogla bi biti još zanimljivija, s nekim dobro poznatim imenima.

Dugo se spominjalo da bi Mijo Caktaš mogao napustiti HNL, no izgledno je da bi zbog obiteljske situacije vrlo brzo moglo doći do dogovora s Osijekom.

Povratak u HNL pokazao se kao sjajan potez za Marka Livaju, koji je došao i do pretpoziva Zlatka Dalića, a ostankom na Poljudu i u sezoni pred nama mogao bi još više približiti reprezentaciji pred Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Baš kao što je povratak kući dobrodošao i Lovru Kaliniću koji je tako izborio vizu za Euro, jer je napokon počeo braniti nakon grijanja klupe na Otoku.

Nakon godine iz noćne more u Liegeu gdje je bio u posljednjoj godini ugovora ‘kući’ se odlučio vratiti i Duje Čop, kojeg ćemo sljedeće godine gledati u dresu Dinama.

Da HNL nije banana liga, te da moraš biti potpuno spreman za izazove tog natjecanja dokaz je povratnik Ivan Santini, koji će pak nakon samo nekoliko mjeseci morati potražiti novi klub jer u Osijeku se nije nametnuo.

Možda HNL klubovi nemaju platežnu moć kao bogati Zapad, no nema sumnje da danas mogu ponuditi više nego ikad, i to igračima koji ne dolaze završiti karijere, već ih zadržavaju ili vraćaju na pravi put u najboljim nogometnim godinama

Hrvatska nogometna lakrdija? Sve manje… Obećana zemlja? Definitivno.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!