Vozač rasistički vrijeđao, Red Bull raskinuo ugovor

Automoto 28. lip 202222:11 > 22:14
Podijeli:
Hasan Bratic/AvensImages

Vodeća momčad prvenstva Red Bull objavila je da su prekinuli ugovor sa svojim juniorskim vozačem Estoncem Jurijem Vipsom koji je ranije koristio rasističku uvredu prilikom prijenosa uživo.

Vips je prije tjedan dana prenosio uživo kako sudjeluje u video igri i pritom koristio rasističku uvredu, a F1 momčad Red Bulla, za koju je estonski vozač vezan kao testni vozač i član juniorskoga programa, odmah je reagirala i objavila da ga privremeno suspendiraju, donosi MAXF1.net.

Vips se putem svoga Instagram profila ‘bezrezervno ispričao’ za uvredljiv govor koji je koristio tijekom prijenosa uživo, ali to mu nije pomoglo spasiti ugovor s Red Bullom koji je danas objavio prekid.

“Nakon istrage online incidenta koji uključuje Jurija Vipsa, Oracle Red Bull Racing prekinuo je Jurijev ugovor kao testnoga i rezervnoga vozača“, stoji u priopćenju.

“Momčad ne tolerira bilo koji oblik rasizma.”

Vips je debitirao u Formuli 1 tijekom ovogodišnje VN Španjolske kada je nastupio na prvom slobodnom treningu, a trenutno je i aktivni vozač Formule 2 u kojoj vozi za Hitech Grand Prix.

Estonac se nalazi na sedmom mjestu u poretku vozača, a na prošloj utrci u Bakuu se razbio četiri kruga prije kraja dok se nalazio na vodećoj poziciji.

Red Bullova objava dolazi na isti dan kada je u fokus javnosti došao rasistički ispad trostrukoga svjetskog prvaka Nelsona Piqueta prema Lewisu Hamiltonu, što su oštro osudili iz FIA-e i Formule 1.

Komentari

Vaš komentar