Verstappen nezadovoljan ‘nekorektnim’ kažnjavanjem

Automoto 15. tra. 202119:52 > 19:58
Podijeli:
Guliver Image

Max Verstappen kaže da je 'malo čudno' što je nakon dva kruga izlaženja van granica staze u četvrtom zavoju u Bahrainu upozoren da to više ne radi, a Lewis Hamilton je to bez posljedica radio oko trideset krugova.

Nepoštivanje granica staze jedna je od glavnih tema prve utrke sezone, a dok su pravila na treninzima i kvalifikacijama bila jasna u utrci je FIA prvo dopustila, a zatim zabranila vožnju izvan granica staze u četvrtom zavoju, donosi MAXF1.net.

Verstappen je prestigao Hamiltona i nakon toga izašao široko u četvrtom zavoju zbog čega je morao vratiti poziciju, što Nizozemac smatra da je u redu, ali kaže da nije u redu što se više od pola utrke smjelo ići široko bez posljedica.

“Mislim da ne biste smjeli mijenjati pravilo tijekom utrke”, rekao je Verstappen u Imoli.

“Ili smijete ići široko ili ne smijete.”

“Razumijem da moje pretjecanje izvan granica staze nije dopušteno i to je u redu, ali ako ne smijete steći prednost pretjecanjem izvan granica staze, zašto to smijete raditi sami? Mislim da to nije korektno.”

“Razgovarali smo o tome s vozačima i s trkaćim direktorom Masijem i vidjet ćemo što će biti. Mislim da je u utrci nastao nered oko toga.”

“Ali u utrci, mislim da je Lewis išao široko oko trideset krugova, a tako dobivate na vremenu.”

“Ja sam to probao dva kruga i onda su mi rekli da to ne radim tako da je to pomalo čudno.”

“Što se tiče moga pretjecanja, mislim da je to u potpunosti razumljivo.”

Verstappen je ponudio rješenje za buduće dileme oko granica staze, slično onome koje je ponudio i Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko.

“Stvari se mogu jednostavno riješiti postavljanjem zida ili šljunka, to bi puno pomoglo.

“U kvalifikacijama smo morali ostati na rubniku i to sam radio i u utrci, kako bi sve bilo čisto. Ali onda sam čuo da Lewis ide široko i vozio sam tako dva kruga. Ali nakon toga su mi rekli da to više ne radim.”

Ovo vikenda pred nama je druga utrka sezone, Velika nagrada Emilije Romagne na stazi u Imoli uz izravan prijenos na SK 3.