Aston Martin objavio datum predstavljanja novog bolida

Automoto 14. sij. 202214:12 > 14:12
Podijeli:
HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images

Aston Martin je prva momčad koja je objavila točan datum predstavljanja novoga bolida za 2022. koji će se zvati AMR22, a javnost će ga prvi puta vidjeti u četvrtak 10. veljače na predstavljanju u Gaydonu.

Britanski konstruktor i proizvođač automobila prošle se godine vratio u Formulu 1 nakon što je suvlasnik kompanije Lawrence Stroll odlučio preimenovati momčad Racing Pointa u legendarno britansko ime koji se vratilo u ovaj sport prvi puta nakon 1960., donosi MAXF1.net.

Iako je Racing Point bio vrlo konkurentan 2020. s trećim najbržim bolidom, zbog promjene pravila oko dimenzija podnice momčad je, uz Mercedes, pretrpjela najveće aerodinamičke gubitke te su pali u donji dio sredine poretka.

Vettel se pridružio Strollu nakon šest godina u Ferrariju i ostvario jedno postolje u Azerbajdžanu, uz izgubljeno postolje u Mađarskoj gdje je u bolidu ostalo premalo goriva za analizu, a Stroll je završio na 13. mjestu u poretku vozača, jedno mjesto iza momčadskoga kolege.

Momčad je najavila velika ulaganja idućih godina i u izgradnji je potpuno nova tvornica, a nedavno je objavljeno da ih je napustio dosadašnji šef momčadi Otmar Szafnauer koji se povezuje s Alpineom, još jednom momčadi koja se zahvalila svom dosadašnjem šefu Marcinu Budkowskom.

Aston Martin bi u idućim tjednima trebao objaviti tko će biti novi šef momčadi, a predstavljanje novoga bolida zakazano je za 10. veljače, 13 dana prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni.

Ferrari se dosad jedini oglasio o datumu predstavljanja novoga bolida, ali Talijani nisu precizirali datum nego su rekli da će novi bolid predstaviti u periodu od 16. do 18. veljače.

Komentari

Vaš komentar