Alonso: ‘Bilo je sjajno vratiti se u Formulu 1, uživao sam!’

Automoto 29. ožu. 202117:29
Podijeli:
Fernando Alonso
Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Fernando Alonso kaže da se bilo sjajno vratiti u Formulu 1 i da je uživao u borbi sa svojim starim kolegama, a izvršni direktor Marcin Budkowski objasnio je kako je došlo do nesretnoga odustajanja zbog pregrijavanja kočnica.

Alonso se u svom F1 povratku u Bahrainu plasirao u Q3, a nakon starta s devetoga mjesta prestigao je Sainza u Ferrariju i prvi ušao u boks u 11 krugu kada je soft gume zamijenio novim mediumom.

Španjolac je drugi puta ušao u boks već u 25. krugu i medium zamijenio hardom na kojem je trebao odvoziti 31 krug odnosno 55% utrke, ali zbog pregrijavanja stražnjih kočnica morao je odustati u 32. krugu dok se nalazio na 15. mjestu.

“Prvo, bilo je sjajno vratiti se utrkivanju u Formuli 1,” rekao je pobjednik VN Bahraina 2006., 2006. i 2010.

“Start je bio zabavan, nadoknadili smo neke pozicije i imao sam dobre borbe sa starim kolegama. Ali bilo je razočaravajuće što nismo završili utrku.”

“Imali smo problem nakon drugoga zaustavljanja u boksu kada nam se nešto zaglavilo u usisniku za hlađenje stražnjih kočnica što je dovelo do pregrijavanja.”

“Sredina poretka jako je blizu i samo nekoliko desetinki može prilično značajno promijeniti poredak. Mislim da će sezona biti vrlo zanimljiva i konkurentna. Žestoko ćemo se boriti na idućoj utrci u Imoli.”

Ocon – ‘Sebastian se ispričao za incident’

Esteban Ocon je nakon razočaravajućih kvalifikacija koje je završio već u Q1 imao solidnu utrku, ali nije uspio osvojiti bodove nakon sudara s Vettelom i nedovoljne brzine novoga Alpinea A521.

“Nije to bio rezultat koji smo htjeli, ali sigurno da je puno pozitivnih stvari,” rekao je Ocon.

“Većinu utrke smo se borili s brojnim bolidima, kotač uz kotač. Čak i sa Sebom na kraju kad je blokirao kotače i udario me. Ispričao se, svi griješimo i to se nekad dogodi.”

“Danas smo bili malo kratki, kvalifikacije nisu pomogle jer onda morate nadoknaditi puno pozicija. Pokazali smo borbeni duh u utrci i to je prilično važno.”

Budkowski – ‘Sendvič folija zaustavila Alonsa’

Izvršni direktor Alpineove F1 momčad Marcin Budkowski kaže da ovo nije bio najbolji start sezone, a objasnio je i bizaran razlog Alonsova odustajanja u njegovoj povratničkoj utrci.

“Oba bolida su dobro startala i nadoknadila nekoliko pozicija, a Fernando se čvrsto držao u prvih deset,” rekao je Budkowski.

“Nakon prvoga zaustavljanja imali smo mali problem koji nas je prisilio da smanjimo performanse bolida, a nakon drugoga zaustavljanja sendvič folija zaglavila je unutar usisnika za hlađenje stražnjih kočnica što je dovelo do pregrijavanja i oštećenja kočionoga sustava pa smo ga morali pozvati da odustane iz sigurnosnih razloga.”

“Bila je to vrlo nesretna prva utrka za Fernanda s obzirom kako je snažno djelovao.”

Komentari

Vaš komentar