Alfa Romeo predstavio novi C41 u Varšavi

Automoto 22. velj. 202112:57 > 13:00
Podijeli:
Foto: sauber-group

Alfa Romeo Racing predstavio je novi F1 bolid za 2021. koji nosi ime C41 i s kojim se momčad nada popraviti prošlogodišnji plasman u poretku konstruktora, a bolid je predstavljen u Varšavi, glavnom gradu Poljske iz koje potječe glavni sponzor PKN Orlen.

Novi C41 koristi šasiju od prošlogodišnjega C39, kao i mjenjač, veći dio stražnjega ovjesa i komponenti poput radijatora, ali je dobio novi nos na koji su odlučili potrošiti svoja dva razvojna tokena.

Puno pozornosti posvećeno je razvoju aerodinamike, posebno u području iza prednjih kotača, a koncept bočnih stranica i oblik usisnika iznad vozačeve glave sličan je prošlogodišnjem bolidu.

Alfa Romeo zadržala je istu vozačku postavu kao i prošle sezone koju čine Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi, a testni i rezervni vozač i dalje je Robert Kubica koji je u momčad doveo sponzora PKN Orlen zbog kojega je predstavljanje bolida odrađeno u Poljskoj.

Momčad je najavila promjene na bolidu uoči početka nove sezone u Bahrainu, a nadaju se da će im promjene na bolidu i jači Ferrarijev motor pomoći da poboljšaju prošlogodišnji rezultat kada su završili osmi u poretku konstruktora.

Raikkonen i Giovinazzi prošle godine nisu uspjeli završiti na boljoj poziciji u utrci od devetoga mjesta, a Kubica je dobio pet nastupa na prvim slobodnim treninzima.

Sutra će novi F1 bolid za 2021. predstaviti Red Bull, Mercedesov glavni izazivač prošle sezone.

Formulu 1 od ove sezone ekskluzivno pratite na kanalima Sportkluba.