SP UŽIVO (18) Kako smo, zaboga, ovo preživjeli?

Vijesti 2. srp 20180:58
Alex Livesey, Getty Images Sport

Kao i svakog dana, nudimo vam mogućnost da putem SK bloga pratite vijesti i događaje uživo s prvenstva u Rusiji.

Richard Heathcote/Getty Images

16:00 Španjolska – Rusijastatistika utakmice

20:00 Hrvatska – Danskastatistika utakmice

Ne propustite pogledati uslugu Sportkluba posvećenu Svjetskom prvenstvu, sa svim rezultatima, podacima i ždrijebom!

SK

23.57 Luka Modrić priznao je da je cijelo jutro posvetio analizi jednog protivničkog igrača. Kliknite, pročitajte i saznat ćete kojemu i je li mu se trud isplatio…

23.42 Sigurno vas zanima što je nakon ove epske pobjede imao za reći izbornik Dalić.

23.37 Pročitajte ekstremno brzi osvrt na utakmicu by V.LJ.

23.15 Ovdje pročitajte cijeli izvještaj s utakmice Hrvatske i Danske.

22.48Hrvatskaje u četvrtfinalu. Sve ste vidjeli i sami. Poštovani gledatelji, vaš reporter je na rubu moždanog udara, dajte mu pet minuta da si spasi zdravlje…

Statistika utakmice.

22.38 Izvode se jedanaesterci.

22.27 I dalje je 1:1!! Modriću je živu loptu uhvatio Schmeichel, nema pogotka! Ali ono što je stravično jest da Nestor Pitana nije pokazao izravni crveni karton Jorgensenu na start kojim je u izravnoj prilici za gol srušio Rebića!! Nezabilježena pogreška!

https://twitter.com/AFP_Sport/status/1013520276804505602

22.24 Penal za Hrvatsku! Rebić srušen u situaciji kada je obišao vratara Danske, 100% prilika je bila!

22.13 Na refule, kao u rukometu, momčadi pritišću jedna drugu po pet minuta u seriji. Prvi produžetak završen je s opsadom Hrvatske, ali bez opasnije situacije za Schmeichela.

22.03 Kramarić ulazi umjesto Perišića u 97. minuti. Danska potpuno bolja od Hrvatske zasad u prvom produžetku.

https://twitter.com/sh33p_purple/status/1013513515796172802

21.53Pogledajte statistiku prvih 90 minuta utakmice.

Susret ćemo ovako sažeti: prvo poluvrijeme pripalo je Vatrenima, nastavak Danskoj, uz izuzetak posljednjih 10 minuta. Općenito gledano, ravnopravan ishod utakmice.

Očekujemo poduzimanje malo više rizika u nastavku, 30 minuta je dovoljno vremena da kvaliteta ispliva, uz adekvatan pristup.

Bolje je izgubiti nakon produžetka nego na jedanaesterce!

Slažete li se?

https://twitter.com/PeteGriffin__/status/1013513536910348294

21.50 Vruće na obje strane u posljednje dvije minute nadoknade! Najprije je Rakitić opasno pucao s 20 metara, zatim je Vida očistio glavom opasnu situaciju, a Danska je pucala nakon udarca iz kute malo pored desne vratnice Subašića.

KRAJ UTAKMICE, 1:1, igrat će se produžeci.

21.44 Velika Prilika Hrvatske! Rebićje na desnom krilu izvaljao Danca tri puta, povratna lopta rezultirala je udarcem koji je završio u korneru i ništa, ostaje 1:1, a već je 86. minuta. Ali Hrvatska je u posljednjih desetak minuta stisnula protivnika!

21.37 Strepnja raste u 80. minuti, Pivarićulazi umjesto ozlijeđenog Strinića!!

21.30 Perišić sve više gubi dah u defenzivnim zadacima. Nadamo se da Dalić razmišlja o opciji da ga zamijeni Kramarićem, pa Mandžo preuzme sadašnju poziciju blijedog Ivana Perišića.

21.28 konačno mijenja, u 72. minuti Mateo Kovačić ulazi umjesto Brozovića, što znači da će Modrić na povučeniju poziciju.

21.18 Danska je, mora se priznati, bolja u drugom poluvremenu. Ako prepuštanje lopte Dancima nije bio dio plana, onda je krajnje vrijeme da Dalić reagira nekom zamjenom, jer ovo ne vodi u dobrom smjeru. Sve više opasnosti pred vratima Subašića.

https://twitter.com/tylermikla/status/1013501752023240704

21.15 Stadion u Nižnji Novgorodu konačno se razbudio. Odjekuje pjesma argentinskih navijača koji su pokupovali karte za ovu utakmicu, uvjereni da će njihova reprezentacija biti prva u skupini D. Odmah su im uzvratili Rusi.

Samo ni traga ni glasa od Hrvata i Danaca…

21.02 Danski izbornik Hareide u poluvremenu je napravio jednu izmjenu. U igru je ušao Lasse Schöne umjesto Christensena.

20.58 Artem Dzjuba pričao je malo o trenutku kada je trebao postići izjednačujući pogodak u utakmici protiv Španjolske. Kaže da je bilo zastrašujuće

20.51 Španjolski izbornik neizravno je svalio krivnju za ispadanje na svojeg vratar. Sportski, nema što.

20.47 Gotovo je prvo poluvrijeme, Hrvatska – Danska 1:1. Valjda trebamo biti sretni rezultatom, ali s obzirom da je Hrvatska apsolutno dominirala igrom i da je bilo prostora za napraviti bolji rezultat od trenutnoga… Teško je prihvatiti ovih 1:1. Jer, vremena je sve manje, a produžetke i jedanaesterce valjda nitko od naših ne želi.

20.44 Nakon lijepe akcije po lijevoj strani u 44. minuti, odigrana je lijepa lopta prema sredini, gdje ju je na vrhu šesnaesterca prihvatio Rakitić i opalio, ali po podu, preslabo za vratara protivnika.

20.29 Velika prilika za Hrvatsku u 29. minuti, zapravo, tri prilike u istoj! Najprije je s 20 metar apucao Rakitić, zatim je Rebić sjajno prošao i unutarnjim dijelom kopačke izravno pucao u Schmeichela iz mrtvog kuta, a zatim na odbijanac Perišić kung-fu potezom pucao preko gola.

20.04 Mandžukić je iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu za 1:1, igrala se 5. minuta, fantastično brz povratak Hrvatske.

20.02 Mathias Jorgensen najbolje se snašao nakon kornera u prvoj minuti i ugurao loptu u mrežu. Danska vodi 1:0!

19.55 Intoniraju se himne Hrvatske i Danske.

19:10 Evo i sastava obje reprezentacije za večerašnji susret:

17:55 Prvih 90 minuta utakmice ŠpanjolskaRusija završilo je 1:1 i po prvi puta na ovom Svjetskom prvenstvu gledati ćemo produžetke.

16:00 Koje opasnosti vrebaju iz Danske, pročitajte u blogu Vladimira Novakovića.

15:00 Prvu utakmicu dana igraju Rusija i Španjolska, evo njihovih sastava za utakmicu osmine finala.

14:40 “Zlatna djevojka” Sandra Perković poslala poruku “Vatrenima” uoči dvoboja osmine finala.

14:15 Legendarni nogometaš Diego Armando Maradona rekao je kako Argentina bez Messija nije ozbiljna momčad.

13:15 Stižu i nove vijesti iz tabora reprezentacije Kolumbije. Navodno, njihov ponajbolji igrač James Rodriguez nema težu ozljedu lista pa bi ipak mogao participirati u narednim obvezama.

12:45 Podsjetimo, čak osmorici igrača hrvatske reprezentacije prijeti jedna utakmica kazne zbog suspenzije uzrokovane žutim kartonima. To su: Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ante Rebić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Marko Pjaca i Tin Jedvaj.

12:25 Francuski veznjak Paul Pogbaizjavio je kako smatra da je pred Leom Messijem još mnogo dobrog nogometa. Tricolori su u subotu nadigrali Argentinu i tako je izbacili iz nove utrke za naslovom svjetskog prvaka.

12:00 Domaćin se priprema za utakmicu generacije. Mogu li Rusi nauditi Španjolcima? Izbornik Stanislav Cherchesov kaže da će pokušati.

11:38 Reprezentacija Španjolske za nešto više od četiri sata izlazi na teren moskovskog Lužnjikija protiv domaćina, momčadi Rusije. Izbornik Furije, Fernando Hierro nije imao problema oko motivacije njegovih igrača.

11:24 Vremenske zone su različite, ali utakmica je samo jedna. Hrvatska protiv Danske za mjesto među osam najboljih reprezentacija svijeta.

11:15 Jesmo li jučer vidjeli Lionela Messija i Cristiana Ronalda po posljednji put na svjetskim prvenstvima. Godine kažu da možda jesmo…

10:57 Samo podsjetnik… Da ne zaboravite 🙂

10:38 Na žalost, moramo malo zakoračiti u rubriku “Crna kronika”. Marokanski reprezentativac Amine Haritskrivio je prometnu nesreću nakon povratka u svoju zemlju i usmrtio čovjeka na pješačkom prijelazu.

10:20 Još malo o Kylianu Mbappeu. Ne samo da zabija golove i vodi Francusku prema svjetskom vrhu, nego i brine o potrebitima. Naime, mladi će nogometaš PSG-a donirati sav zarađen novac od sudjelovanja na SP-u u dobrotvorne svrhe.

10:00 Danski nogometni savez jučer je objavio zgodan video-zapis na kojem je jasno vidljivo da će navijačka armija skandinavske momčadi biti vrlo brojna, glasna i uigrana.

09:52 Kad vam jedan od najboljih nogometaša svih vremena javno čestita, napravili ste pravi posao. Dogodilo se to francuskom wonderkidu, Kylianu Mbappeu nakon jučerašnjeg nastupa protiv Argentine. Brazilska legenda Pele nije ostao ravnodušan.

09:43 Veliko oko Svjetske nogometne federacije (FIFA) vidi sve. Četiri reprezentacije kažnjene su od strane središnje kuće nogometa. Pročitajte tko je kažnjen, zašto, ali i kolike su kazne.

09:35 Evo nam i ponajboljeg nogometaša svijeta… Još jednog! Nakon što je Lionel Messi ranije jučer ispao sa svojom Argentinom, isto je u večernjem terminu snašlo i Cristiana Ronalda. Evo što je izjavio nakon poraza njegova Portugala od Urugvaja.

09:23 Donosimo kratku izjavu jučerašnjeg heroja reprezentacije Urugvaja. Edinson Cavani je s dva pogotka potopio nade Portugala da se nakon europskog domogne i svjetskog zlata.

09:15 Za početak, donosimo vam novi, 18. kviz o svjetskim nogometnim prvenstvima kojeg je kao i obično pripremio naš Krešimir Karačić. Provjerite svoje znanje i danas.

09:00 Dobro jutro, dragi čitatelji web-portala Sportkluba. Krećemo s novim danom na Svjetskom prvenstvu. Dan je to u kojem će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati svoj četvrti, nadamo se ne i posljednji susret u Rusiji. Dok čekamo ogled protiv Danske, zabavljat ćemo se uz bogatstvo ostalih događanja na našem live-blogu.