Modrić: Gledao sam Schmeichela cijelo jutro!

Vijesti 1. srp 201823:25 > 23:31
Alex Livesey, Getty Images Sport

Reprezentativci Hrvatske zahvalili su se golmanu Danijelu Subašiću koji je u odlučujućem dijelu utakmice obranio čak tri jedanaesterca igračima Danske i Vatrenima osigurao plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatska i Danska su nakon 120 minuta odigrali 1:1, a nakon što je Kasper Schmeichel obranio jedanaesterac Luki Modriću u 116. minuti, o putniku u četvrtfinale odlučivali su jedanaesterci.

– Nevjerojatno. Dragi Bog nam je vratio. Subašić je imao toliko snage obraniti tri penala. Ova generacija je to zaslužila. Bilo je jako teško, ostalo nam je malo snage u drugom poluvremenu. Još jedna luda noć za sve nas – rekao je nakon pobjede Rakitić, koji je u mrežu ugurao posljednji jedanaesterac, presudni.

Modrić ističe da je bio siguran kako će savladati danskog vratara u 116. minuti.

– Gledao sam cijelo jutro Schmeichela kako brani penale. Više to neću raditi. Poslije smo ipak postigli gol, mi koji jesmo, a Subašić je tri penala fenomenalno obranio. Ovo je veliki uspjeh za sve nas. Nadam se da nećemo stati na ovome – rekao je Modrić i dodao:

– Bilo je jako teško i velika sparina. Teško je bilo trčati i kretati se. Izdržali smo do kraja. Mogli smo riješiti utakmicu i prije jedanaesteraca,  ali eto, ne možemo mi bez dodatne drame. Ovaj put smo se uspjeli vratiti i zasluženo smo u četvrtfinalu.

Hrvatski junak Danijel Subašić bio je kratak.

– Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija, a ovaj put je bila na našoj strani. Drago mi je da sam pomogao svojoj reprezentaciji i svome narodu – rekao je Subašić.