CR7: Bili smo bolji

Vijesti 1. srp 20181:42 > 1:46
Ian Walton Getty Images Sport

Najbolji nogometaš Portugala Cristiano Ronaldo čestitao je reprezentaciji Urugvaja na pobjedi i plasmanu u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Portugalci su poraženi od Urugvaja 2:1 na startu nokaut faze, čime su izgubili sve šanse za ujedinjavanje europske i svjetske titule.

Bili smo bolji od Urugvaja, ali golovi se gledaju. Onaj tko ih postigne više – pobjeđuje. Čestitam Urugvajcima na prolasku. Mi smo željeli trijumf, međutim, nismo uspjeli. Moramo podignuti glave“, poručio je kapetan Portugala i dodao:

Ponosan sam što predstavljam svoju zemlju s trakom oko ruke. Igram sa sjajnom grupom momaka, ponosan sam na sve njih, na stručni stožer, također. Ovo možda nije bilo najbolje od nas, ali uživao sam u natjecanju. Sve je bilo organizirano na vrhunskoj razini. Pozitivno sam iznenađen“.

Na pitanje da li je Mundijal u Rusiji posljednje veliko natjecanje za njega u državnom sastavu, 33-godišnji Ronaldo je odgovorio:

Sada nije trenutak da se priča o tome. Siguran sam da će Portugal u budućnosti biti među najboljim momčadima. Imamo grupu mladih igrača željnih uspjeha. Uvjeren sam da ćemo osvajati trofeje i učiniti naciju ponosnom“.

Portugal je ispadanjem u osmini finala ponovio rezultat iz 2010. godine, dok je 2014. turnir završio već u grupnoj fazi. Najveći uspjeh na Mundijalu ostvaren je 1966. u Engleskoj. Tada su Portugalci osvojili treće mjesto.